Campingbranchen klarer sig

Telt, tornyster og travestøvler er nok stadig billigste ferieform, og der kom da også mange besøgende på første halvdel af Camping 09 i Bella Center i denne weekend.

Læs mere
Fold sammen
Alle tiders bedst besøgte campingudstilling i Bella Center var i fjor med 17.000 betalende besøgende, men projektleder Margit Geil fra Bella Center er tilfreds med de 15.000, der kom i denne weekend.

- Med 15.000 er vi tilbage i samme niveau som forrige år. 2008 var helt fantastisk – måske efter ekstra fokus i TV2’s aftenshowet - men som tingenes tilstand er, så er vi positive. Vi har ikke hørt nogen udstillere, der var negative over de besøgende. Alle er interesserede, men måske fokuserer de mere på lidt ekstra udstyr så som et nyt fortelt til 10.000 kroner i stedet for at udskifte campingvognen eller camper’en til 250.00 kroner, siger Margit Geil.

Hun fortæller, at der netop har været ekstra mange besøgende på stande med campingudstyr.

- Vi forventer endnu flere campister i den kommende weekend, hvor de ud over at se på campingvogne, telte og campere også kan besøge rejseudstillingen Ferie 09 sammen med Golf 09. Her kan de hente inspiration til, hvor rejsen skal gå hen, siger Margit Geil.

Det behøver heller ikke at være en lang tur til Frankrig eller Italien. Der er således aldrig været så mange udstillere fra Danmark før. Til gengæld er Visit Britain/Storbritannien blevet væk – ligesom Frankrig. Men Irland er med – og området Alsace.

- Men med en masse rejsebureuer med England og Frankrig som rejsemål, kan man sagtens hente inspiration på Ferie 09. Det er en trist udvikling at skrue ned for annoncering og messedeltagelse. Man kommer ind i en negativ spiral i stedet for at være med og genskabe en positiv stemning uden at det behøver at være kæmpe stande, siger Margit Geil.