Cabinn-rigmand vil bygge hotel til piloter og stewardesser

Niels Fennet planlægger at bygge et hotel til flypersonale nær lufthavnen. Det jyske hotelmarked er til gengæld uinteressant for hotelmillionæren.

Niels Fennet startede for mere end 25 år siden hotelkæden Cabinn, som siden er blevet en stor succes. Niels Fennet er her fotograferet på Cabinn Metro, som er designet af Daniel Liebeskind. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Da Niels Fennet i slut 1980erne var på tur med Oslo-båden, fik han en ide. Der måtte være penge i at overføre bådens små kahytter, hvor de få kvadratmeter ikke gik udover komforten, til hotelmarkedet, tænkte han.

Og det har vist sig at være en økonomisk god idé. Overskuddet i Cabinn Holding landede på rekordhøje 88 mio. kr. i 2016, mens Fennet-parrets samlede formue er godt på vej mod 1 mia. kr.

Nu har Niels Fennet igen fået en ny ide. Han planlægger at bygge et nyt og anderledes hotel i nærheden af lufthavnen.»Det bliver et specielt hotel på 300 værelser, som udelukkende går til lufthavnspersonale. Så tilpasser vi det til deres behov 100 pct. Der bliver en døgnåben lounge, hvor man kan få lidt at spise. Det er min plan at gå i gang med at bygge det«, siger Niels Fennet til Børsen.

Landets største hotel på vej

Niels Fennet, der er uddannet ingeniør, etablerede det første Cabinn-hotel i 1990 på Frederiksberg. Siden er det blevet til ni af slagsen.

Udover planerne om et luftahavnshotel er Niels Fennet netop nu ved at opføre et hotel med mere 1200 værelser på Kalvebod Brygge i København, der dermed bliver landets største.

Foruden det store hotel på Kalvebod Brygge, hvor Cabinn sammen med bl.a. Ikea skal opføre et hotel, et varehus og hundredvis af ungdomsboliger, som skal stå færdigt i 2019, er Niels Fennet i gang med at genrejse det tidligere luksushotel Hotel Fredensborg Store Kro ved Fredensborg Slot.

Han købte det nedslidte hotel i 2013, der nu er ved at blive renoveret, og planen er at åbne til maj i år, fortæller han til Børsen.

»Det kommer til at bestå af 22 spritnye værelser i en fredet bygning. Det er noget, der kræver sin mand, skal jeg hilse og sige«, siger han til avisen.

Niels Fennet har tidligere talt om et uforløst potentiale for hoteller i byer som Kolding, Herning og muligvis også Randers, men nu er ekspansionen i Jylland droppet.

»Jeg har ikke noget fokus på Jylland. Markedet i Jylland er totalt uinteressant lige nu«, siger hotelmillionæren.