Byggeriet i skarp kritik af regeringens klimapolitik

Venstre-regeringen møder nu skarp kritik fra bygge- og anlægsbranchen for manglende ambitioner på energi- og klimaområdet.

Læs mere
Fold sammen

Venstre-regeringen møder nu skarp kritik fra bygge- og anlægsbranchen for manglende ambitioner på energi- og klimaområdet, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Kritikken kommer, efter at regeringen har neddroslet målet om en 40 procents CO2-reduktion frem mod 2020, skrottet de kystnære vindmøller og skåret i midlerne til forskning på området.

Hvor udviklingen i den grønne omstilling før var drevet fra Christiansborg og fra centraladministrationen, er det i dag i høj grad branchen selv, der går foran, så Danmark fortsat kan være på forkant.

En af organisationerne er Dansk Byggeri, hvor direktør Michael H. Nielsen frygter, at den grønne omstilling nu vil blive ramt af stop-and-go.

– Branchen har erkendt det manglende engagement og tager nu selv over, så vi stadig kan gå foran, siger han.

Michael H. Nielsen mener, at den nuværende Venstre-regering gør op med en strategi, der startede helt tilbage under tiden med Anders Fogh Rasmussen som statsminister.

For solcellevirksomheden Sveigaard i Herning har de manglende grønne ambitioner haft den konsekvens, at virksomheden kører med underskud.

– Solceller er blevet en tabersag, siger adm. direktør Niels Sveigaard.

Kritikken bakkes op af oppositionen

– Det går ud over investeringerne og koster arbejdspladser, at ting bliver udskudt på ubestemt tid, og at der ikke er klare rammer, siger klima- og energiordfører Jens Joel (S).