Byggeriet i oprør over ophævelse af byggelov

Regeringen vil ophæve Lov om Offentlig Byggevirksomhed. Det kan gøre byggeriet dyrere, påpeger organisationer

Ophævelsen af loven vil gøre byggeri dyrere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

Seks af byggeriets organisationer danner nu fælles front i håbet om at få regeringen til at droppe planerne om at ophæve Lov om Offentlig Byggevirksomhed (LOB) og Pris- og tid-cirkulæret.

Det skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Med ophævelsen vil byggeriets aftalesystem - AB-systemet - fremover blive frivilligt, og derfor frygter organisationerne, at man fremover skal forhandle kontrakter fra gang til gang.

Ophævelsen sker, fordi regeringen vil forenkle regler, men vil i praksis betyde, at byggeriet bliver dyrere og mere risikofyldt, mener erhvervspolitisk direktør i Dansk Byggeri, Torben Liborius.

»I den tid jeg har arbejdet med det her, har jeg ikke set et lovgivningsmæssigt tiltag, der vil ramme så hårdt. Vi kan simpelthen ikke se, at nogen skulle have fordele af det, forenkling af dagligdagen giver det ikke, for man afskaffer en velkendt ramme til fordel for at forhandle forfra hver gang. Visse dele kan godt forenkles, og det bidrager vi meget gerne til, men at afskaffe loven helt, vil vi fraråde,« siger Torben Liborius til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

I 2015 nedsatte daværende klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen (R) et udvalg til at lave en revision af AB-systemet.

Det arbejde er stadig i gang.