Byggeri advarer om boom i ledighed

Hvis ikke der sættes ind med en vækstpakke vil ledigheden eksplodere. Sådan lyder varslet fra byggebranchen. Finansministeren understreger dog, at en vækstpakke ikke se isoleret på byggeriets tarv.

Foto: Scanpix. Det vil vrimle med arbejdsløse håndværkere og projektledere, hvis ikke der bliver sat ind med en redningsplan. Sådan lyder nødråbet fra Dansk Byggeri, der i en ny prognose kommer med dystre fremtidsudsigter for december 2009.
Læs mere
Fold sammen
Det vil vrimle med arbejdsløse håndværkere og projektledere, hvis ikke der bliver sat ind med en redningsplan. Sådan lyder nødråbet fra Dansk Byggeri, der i en ny prognose kommer med dystre fremtidsudsigter for december 2009.

”Vi frygter, at ledigheden vil nå op på 17 procent inden for byggeriet i løbet af året, hvis ikke der kommer noget, der gør ledigheden mindre,” siger erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri, Torben Liborius til Børsen.

Brancheorganisationen opfordrer altså politikerne til at følge den vedtagne kreditpakke op med en vækstpakke, der kan holde ledigheden nede. Og det vil ikke kun komme branchen til gode, lyder det.

Investerer man i byggeriet med det samme vil der være tilstrækkeligt med hænder i arbejde til at en række offentlige opgaver kan sættes i gang med det samme.

Andre hverv end byggeriet skal hjælpes
Finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) siger dog til Børsen, at selvom man i øjeblikket fra politisk hold undersøger mulighederne for en vækstpakke, kan man ikke udelukkende hjælpe byggeriet.

Han peger på, at nabolande som Sverige ifølge en rapport fra EU Kommissionen vil være hårdere ramt af nedturen, end vi er herhjemme. Det vil kunne mærkes på eksporten, og altså er der andre hverv, der skal tilgodeses.

”Derfor er vi nødt til at have et lidt breder syn – der er andet og mere end bare den danske anlægssektor,” siger ministeren til Børsen.