Byggekonkurs koster 100 mand jobbet

En af de største byggevirksomheder på Lolland-Falster må opgive ævred efter store tab på to opgaver. Måske fortsætter dele af firmaet.

En af de største entreprenørvirksomheder på Lolland-Falster, MSE i Nørre Alslev med godt 100 ansatte, er gået konkurs. To sjællandske opgaver har vist sig at give store tab.

»2014-facit for selskabet ville blive med så stort underskud, at vi ikke kan finansiere den fortsatte drift,« udtaler direktør Jan Sørensen til Lolland-Falsters Folketidende.

I 2013 omsatte MSE for knap 300 millioner kroner og fik et underskud på 11 millioner efter skat. Det betød, at egenkapitalen blev rundbarberet med over en fjerdedel.

Ifølge 2013-regnskabet var 236 mand på lønningslisten, men nu er tallet omkring 110. Og nogle af dem kan måske fortsætte - dels med at afslutte igangværende opgaver, dels i et nyt MSE-baseret firma.

»Langt størsteparten af opgaverne og aktiviteterne i virksomheden er sunde. Derfor er der også grundlag for at fortsætte. På lidt længere sigt skal vi lede efter en ny enhed, som kan overtage driften,« siger kuratoren, advokat Ole Borch, til det lokale dagblad.

Årets første konkurstal fra Danmarks Statistik antydede, at det går lidt bedre for bygge- og anlægsbranchen. I januar blev det til 45 byggekrak - fem færre end i samme måned sidste år.