Byggekæmpe gør klar til stort kontorprojekt i Lyngby

På Kongevejen, tæt ved Virum Station, vil MT Højgaard opføre kontorhus til 100 millioner kroner.

Det er dette kontorhus til rundt regnet 100 millioner kroner, at MT Højgaard vil opføre i krydset ved Kongevejen og Frederiksdalvej, 500-600 meter fra Virum Station. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis den lokalpolitiske behandling forløber, som MT Højgaard håber, så går landets største entreprenør om et års tid i gang med at bygge et kontorhus til rundt regnet 100 millioner kroner i krydset ved Kongevejen og Frederiksdalvej, tæt på kommunegrænsen mellem Lyngby-Taarbæk og Rudersdal og 500-600 meter fra Virum Station.

Dermed er endnu et større byggeri på vej til den nordkøbenhavnske forstad, der for få år siden opfattede sig som fuldt udbygget.

Over 200 job

Projektet, der er tegnet af Holscher Arkitekter, har været i MT Højgaards regi i næsten fire år og har netop været i høring. Planerne omfatter, at en eksisterende Statoil-tank og et par tomme nabogrunde slås sammen og får opført en treetagers bygning med parkeringskælder, en ny tankstation og kontorarealer med plads til 200-250 arbejdspladser.

»Hvis den politiske behandling falder på plads inden sommerferien, kan vi gå videre med projekteringen, have byggestart i løbet af første halvår 2015 og være færdige cirka halvandet år senere,« siger projektudviklingschef Carsten Lygum til Berlingske Business.

I byrådet til maj

Han understreger, at virksomheden afventer den administrative og politiske behandling efter en høringsfase. Selve den offentlige høring sluttede i midten af marts og omfattede et forslag til lokalplan med afsæt i et »reduceret projektforslag«, som Byplanudvalget nikkede til i januar 2013.

En gruppe naboer har udtrykt bekymring over støj fra den genopførte tankstation, men bygge- og planafdelingen er ikke begyndt at udarbejde en egentlig indstilling til Byplanudvalget endnu.

Køreplanen er, at udvalget behandler sagen i starten af maj, og at byrådet i slutningen af maj vedtager den endelige lokalplan eventuelt med justeringer i forhold til forslaget.

Tomme kontorer

Det afskrækker ikke MT Højgaard, at næsten hvert syvende kontor i omegnen af København står ledigt.

»Vi er i kontakt med flere mulige lejere, og selv om det ikke er et rendyrket flerbrugerhus, kan kontorarealerne opdeles i to eller tre lejemål. Beliggenheden er god med to store veje og med Virum Station i nærheden,« understreger Carsten Lygum.

I hvert fald bliver der bygget meget i Lyngby-Taarbæk i disse år, selv om det overvejende sker i kommunens centrale del omkring Lyngby Storcenter.

Det største enkeltprojekt er Danica Pensions Kanalby, som blandt andet omfatter et nyt dansk Microsoft-hovedsæde.