Byggefirmas konkurs forsinker Nørreport-byggeri

Byggegiganten E. Pihl & Søn erklærede sig mandag konkurs, og dét vil give forsinkelser på det omfattende byggeri af Nørreport Station i København, oplyser Banedanmark.

Læs mere
Fold sammen

E. Pihl & Søn måtte mandag stoppe alle sine byggerier med øjeblikkelig varsel. Det vil ifølge Banedanmark komme til at betyde forsinkelser, skriver bt.dk.

»Vi forventer, at de to Aarsleff-selskaber kan køre projektet videre med mindre forsinkelser, siger økonomidirektør i Banedanmark, Søren Stahlfest Møller, som dog ikke vil sætte en konkret tidshorisont på forsinkelserne endnu.«

Byggeriet af Nørreport bliver nemlig ikke udført af E. Pihl & Søn alene, men bliver udført af et konsortium, som de to selskaber Per Aarsleff A/S og Aarsleff Rail er en del af. Det kan muligvis forhindre voldsomme forsinkelser. Det konkursramte E. Pihl & Søns del af byggeriet var dog ikke ubetydelig, ifølge økonomidirektøren. Men Stahlfest Møller tør på nuværende tidspunkt ikke gisne om, hvilke konsekvenser det får.

»Vi vidste jo godt, at E. Pihl & Søns økonomi var trang, men vi havde ikke ventet en konkurs,« siger Søren Stahlfest Møller.

Knudepunktet Nørreport Station er for tiden kun åben for metroen og s-tog. Fjernbanetog kører ikke i øjeblikket. Derfor må pendlere med kystbanen stå af på Østerport Station og tage videre med s-tog, hvis de vil til Nørreport eller til Københavns Hovedbanegård. Herfra kan de komme videre til eksempelvis lufthavnen.

Talsmand for pendlere på kystbanen, Michael Randropp, ser ikke frem til forsinkelserne.

»De skal sørge for, at der er sat nok s-tog ind, så folk kan komme videre. Og det holder vi skarpt øje med,« siger Michael Randropp.

Hos Banedanmark har det været en hektisk dag. Også ved Dybbølsbro Station i København samarbejdede selskabet med E. Pihl & Søn om et andet projekt, hvor de skulle bygge et trafik-styringscenter. Dér er situationen helt uafklaret.

Her er E. Pihl & Søns igangværende byggerier, som stoppes tirsdag:

- Nørreport Station i København

- Modevirksomheden Bestsellers kontor i Aarhus

- Kanalbroerne i København

- Cirkelbroen over Christianshavns Kanal, København

- HF & VUC Fyn, Odense

- Kanalfronten Vejle Havn

- Navitas Aarhus

- Ringbanebroerne, København. Jernbanebroer og stibro