Byggefirma leverer rekordregnskab

Krisen er i den grad blæst uden om midtjysk totalentreprenør.

Læs mere
Fold sammen
Der er byggekrise i Danmark, men det virker unægtelig som om, nogen har glemt at fortælle det til adm. direktør Laurits J. Pedersen, C.C. Contractor A/S i Herning.

Den midtjyske totalentreprenør har netop afleveret et rekordregnskab med en omsætning, der har passeret den halve milliard og vel at mærke med en bundlinje, der er tæt på at være fordoblet til mere end 32 mio. kr. før skat.

For at det ikke skal være løgn, venter midtjyderne tilmed, at de i indeværende regnskabsår kan ramme samme niveau. Hvad i al verden er der gang i? Det må være det oplagte spørgsmål.

Svaret findes sådan set på C.C. Contractors hjemmeside.

Her er oplistet en hel kaskade af aktuelle byggeprojekter fortrinsvist i det jyske og domineret af projekter i og omkring virksomhedens hjemmebane i Herning.

Aktiviteterne omfatter en store erhvervsbyggerier som for eksempel opførelsen af 15.000 kvadratmeter kontor- og kantinefaciliteter for vindmøllekoncernen Siemens Wind Power i Brande syd for Herning og byggeriet af en ny væverihal og velfærdsbygning på i alt 5.000 kvadratmeter for den lokale tæppegigant Ege Tæpper.

Projektlisten rummer også flere aktuelle referencer inden for detailhandel som for eksempel en stor udvidelse af butikscentret Herning Centret og opførelsen af et stort Audi bilhus i Fredericia.

Kulturelle projekter er ligeledes rigt repræsenteret med blandt andet Kunstens Hus i Herning. Det 5.600 kvadratmeter store projekt er tegnet af den verdenskendte amerikanske arkitekt Steven Holl, som også har slået stregerne til et nyt kontorbyggeri i Birk ved Herning på 5.000 kvadratmeter for rådgivningsselskabet Heden & Fjorden, som C.C. Contractor ligeledes har opført.

Den midtjyske totalentreprenør er også i gang med en ny multiarena ved Messecenter Herning. Her har C.C. Contractor nærmest en status som fast byggepartner.

Men hvordan?

Det er således ikke svært at svare på, hvad der er gang i hos C.C. Contractor. Til gengæld er der ikke svaret på, hvordan det kan lade sig gøre at præstere markant vækst i en tid, hvor det meste af byggebranchen slås med problemer i kølvandet på krisen.

- Allerførst vil jeg gerne understrege, at vi er ydmyge over for resultatet. Jeg vil være ked at skulle lede efter en forklaring på, at det er gået så godt. Vi er et lille firma med ordnede forhold, og en af fordelene ved det er, at bygherrerne fra første fase hele tiden har én kontaktperson hos os, som de kommunikerer med. Er man i stand til at aflevere et projekt til bygherrens fulde tilfredshed, er der stor sandsynlighed for, at man har beredt vejen for det næste. Det handler om at tage hånd om bygherren gennem hele projektet, siger Laurits J. Pedersen.

Ud over, at han hele tiden fremhæver sin medarbejderstab, forklarer han også, at der har været en smule held med i spillet.

- Man kan i hvert fald sige, at vi var heldige at have en fyldt ordrebeholdning, da det hele begyndte at falde sammen i efteråret. Det har vi glæde af nu. Man skal i øvrigt altid tænke på sin ordrebeholdning, selv om det kan være svært, når man har rigtig travlt. I forhold til resultatet skal det også med, at vi i løbet af regnskabsåret har solgt jord for godt fem mio. kr., og så 7-9-13 er vi gået totalt fri af tab på debitorer, forklarer han.

Laurits J. Pedersen fremhæver samtidig et godt og fasttømret samarbejde med alle de underentreprenører, der arbejder for C.C. Contractor på de mange projekter. Der eksisterer et gensidigt loyalitetsforhold mellem dem, hævder han.