Byggefirma kvalt af hård vinter

En hård vinter sparkede benene væk under Birkerød-entreprenør, som måtte opgive en rekonstruktion (opdateret).

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>(Opdateret med kommentarer fra ejerleder Michael Bille Jacobsen)

Entreprenørvirksomheden Omega Gruppen A/S i Birkerød er taget under konkursbehandling ved Sø- og Handelsretten og har dermed opgivet sit forsøg på en renkonstruktion, oplyser ejerleder Michael Bille Jacobsen til ErhvervsBladet.

Den nordsjællandske kollaps sker efter et regnskabsår frem til august 2010 med et stort dyk i bruttoresultatet og et underskud på 10,5 millioner kroner før skat.

- Selve regnskabsåret forløb fornuftigt nok, men lige efter fulgte en hård vinter, som gav os forsinkelser og kostede mange millioner, som vi måtte afskrive i regnskabet, forklarer Michael Bille Jacobsen, som ejer 80 procent af firmaet - de sidste aktier ejer en nøglemedarbejder.

Dermed var egenkapitalen nede på godt to millioner kroner ved indgangen til 2010/11, mens gælden var på 41 millioner kroner - og stort set al gæld var kortfristet og skulle betales inden for et år.

I april gik virksomheden i gang med en rekonstruktion, men for nylig begyndte en stor bygherre, Hillerød Kommune, ifølge Bille Jacobsen at kræve dagbøder for et projekt.

- Og så var der ikke basis for en rekonstruktion, og nu går vi konkurs, lyder det fra Omega-ejeren.

Han oplyser, at han ikke forsøger at videreføre dele af virksomheden i nyt regi - dertil har de seneste måneder været for anstrengende.

Læs også: 129-årigt byggefirma konkurs efter rædselsår

Omega Gruppen påtog sig total- og hovedentrepriser og havde selv blot syv mand på lønningslisten. Firmaet byggede ved hjælp af underentreprenører især boliger og erhverv.

Læs også: Nordsjællandsk tagfirma krakker - igen

Både i 2009 og 2010 var byggebranchen ramt af rekordmange konkurser - godt 1000 begge år. I år har Dansk Byggeri dog flere gange sænket sit skøn for antallet af konkurser - senest til omkring 700. Før byggekrisen krakkede markant færre byggefirmaer - for eksempel skete det for godt 300 i 2006.

Læs også: Byggebranche spår nyt fald i konkurser