Byggebranchens salg lider

Der er kraftig tilbagegang i bygge- og anlægsbranchen. De seneste tre måneder har firmaernes salg været næsten 23 procent lavere end samme periode sidste år.

Læs mere
Fold sammen
Det gør ondt langt ind i byggebranchen. Sektoren er inde i en af dets værste nedture nogensinde. Fra marts til maj har firmaernes indenlandske salg i bygge- og anlægsbranchen været næsten 23 procent lavere end i samme periode året før. Det vidner ifølge brancheorganisationen Dansk Byggeri om en meget kraftig presset branche.

"Det er desværre en udvikling, der har været i gang længe efterhånden. Hvis man sammenligner det indenlandske salg i løbet af det seneste år med perioden et år tidligere, så har der altså været et fald på knap 12 procent," siger økonomisk konsulent Andreas Fernstrøm, Dansk Byggeri.

Det stillestående salg kommer også til udtryk i beskæftigelsen. Der har således været et fald i beskæftigelsen på 30.000 personer fra andet kvartal 2007 til andet kvartal 2009.

"Der er derfor meget ledig kapacitet i branchen i øjeblikket, som sagtens kan anvendes bedre end til at hæve dagpenge - det er derfor meget positivt, at der sker et løft i kommunernes anlægsinvesteringer til næste år," siger Andreas Fernstrøm.

/ritzau/