Byggeboom sender en tiltrængt pengeregn ned over entreprenører

Entreprenørerne og håndværksmestrene tjener flere penge, skriver Finans.

Axel Towers. Med sine 5 sammenbyggede tårne, runde former og gennemtænkte detaljer vil Axel Towers blive et arkitektonisk højdepunkt i byen. Det er arkitektfirmaet Lundgaard & Tranberg, der står bag tegningerne til den visionære bygning, og barren er sat højt hele vejen rundt.De 23.000 m² er designet, så de opfylder dansk bæredygtigheds standard - og vil rumme moderne kontorer, restauranter og spændende butikker. Byggeriet er berammet til at stå færdigt i slutningen af 2016. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En ny analyse fra Deloitte og Dansk Byggeri, som er baseret på over 3.000 regnskaber fra virksomheder i bygge- og anlægsbranchen, viser, at den gennemsnitlige overskudsgrad er steget til over 5 pct., som mange af branchens virksomheder i årevis har stilet efter.

»Vi har forladt krisen, markedet ser pænt ud, beskæftigelsen stiger, virksomhederne har det bedre, og flere tager et skridt væk fra graven,« siger Lars Storr-Hansen, adm. direktør i Dansk Byggeri, til Finans.

I 2015-regnskaberne formåede virksomhederne at lande en samlet overskudsgrad på 5,4 pct., mens den året før lå på 4,6 pct. Samtidig viser analysen, at færre virksomheder er i fare for at gå konkurs.

I 2014 var 12 pct. i farezonen, mens det kun gjaldt 6 pct. i 2015. Især entreprenører, som er beskæftiget med byggeprojekter, og betonvirksomheder tjener flere penge end tidligere.

Der er dog lang vej endnu for branchen, mener Thomas Frommelt, partner i Deloitte og leder af Deloittes branchegruppe for byggeri.

»Virksomhederne formår ikke at hæve priserne noget mere, selv om aktiviteten stiger,« siger han til Finans.

Spørger man virksomhederne, er deres forventninger til fremtiden også høje. I forbindelse med regnskabsanalysen har Dansk Byggeri foretaget en rundspørge blandt sine medlemmer. 78 pct. forventer øget vækst i det kommende år.

/ritzau/FINANS