Butikslejen på Strøget i nye rekordniveauer

Lejen for butikslokaler på hovedstadens mest eksklusive strøg ligger nu højere end før finanskrisen, fremhæver en førende erhvervsmægler.

Foto: Torkil Adsersen
Selv om dansk økonomi fortsat kører i slæbegear, så er krisen tilsyneladende afblæst på Strøget og andre af de mere attraktive forretningsstrøg i hovedstaden.

"Butiksmarkedet på de mest attraktive strøggader specielt i København udvikler sig overordentligt gunstigt. Lejepriserne på Strøget overstiger niveauet fra de glade dage i 2006-2007, da forbruget var historisk højt," skriver Sadolin & Albæk, en af hovedstadens førende erhvervsmæglere, i et dugfrisk nyhedsbrev.Sadolin & Albæk noterer, at antallet af ledige forretningslokaler nu ligger stabilt, og at huslejen for de mest velbeliggende butikslokaler "for længst har passeret 20.000 kroner per kvadratmeter", ja, et niveau på 25.000 kroner vil endda "blive testet inden for den nærmeste fremtid".

Ifølge Sadolin & Albæk skyldes udviklingen, at de mest attraktive forretningsstrøg i dag tilbyder såkaldt "oplevelsesshopping med stærke internationale brands og et pulserende byliv". Det hjælper også godt til, at København i stigende grad får storbyturister - for eksempel mange kinesere, som Berlingske Business flere gange har omtalt.Samtidig har andre dele af butikslivet i hovedstaden det hårdt. Det gælder områder med knap så gode beliggenheder, ligesom enkelte traditionelle handelsgader som Nørrebrogade og Amagerbrogade er blevet ramt af butikslukninger.