Butikskæder lukker døren for Riskær

Store detailkæder afviser samarbejde med Klaus Riskær, der har startet et nyt IT-selskab med billig, digital musik.

Klaus Riskær Pedersen har siddet fængslet for bedrageri. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
En række store, potentielle detailkunder takker nej til at bruge den digitale musik, som den bedrageridømte Klaus Riskær Pedersen sælger gennem sin seneste IT-satsning Tracktesting.

Hverken Magasin, Silvan eller Elgiganten vil bruge den billigere, digitale musik, som firmaet tilbyder som et alternativ til den copyrightbeskyttede musik, som detailkæderne ellers betaler for at spille. Det skriver Børsen.

Det er blandt andet hensynet til butikkernes ansatte, der gerne vil høre de gængse hits, der gør sig gældende, ligesom kæderne ikke ønsker at bruge musik fra kunstnere, der ikke er i stald hos pladeselskaberne.

I en mail til sine aktionærer skriver Klaus Riskær ifølge Børsen:

"Vi har lært fra Magasin, at high-end-detailkæder kun vil have licenseret materiale, og vi må sandsynligvis ekskludere modebutikker og stormagasiner fra vores marked. Vi risikerer at stå over for seriøse udfordringer, når det handler om markeder, hvor der er begrænsede arealer, og hvor hensynet til personalet har afgørende betydning."

Riskærs nye firma er desuden blevet omtalt, fordi en række bankchefer fra Sydbank, Nordea og Saxo Bank har investeret op imod en million kroner af deres private midler i Tracktesting.