Butiksejerne holder fast i en del af ejerskabet

Bestyrelsesformand vurderer, at mange af butiksejerne vil geninvestere en del af deres provenu, så de også får ejerskab over det "nye" Sportmaster.

Det er muligt, at en række af butiksejerne bag Sportmaster er blevet inspirerede, når de har kunnet se, hvordan indehaverne bag bl.a. Matas og Kop&Kande-butikkerne har fået fyldt lommerne med millioner i forbindelse med afgivelse af ejerskabet.

Men ifølge Erik Schou, bestyrelsesformand i Sportmaster, så er det ikke ønsket om at blive forgyldt, der driver butiksindehaverne i retning af et nyt ejerskab.

"Mange af dem vil godt geninvestere i selskabet. Dem der køber vil formodentlig have over 50 pct. af det fremtidige ejerskab, men både ledelsen og butiksejerne vil meget gerne fortsætte som ejere på et eller andet niveau," siger Erik Schou.

Tidligere har der været fusionssamtaler mellem Sportmaster og Intersport, som dog faldt til jorden - bl.a. fordi man ikke kunne blive enige om et fælles navn på den fusionerede kæde, hvilket illustrerer at der ligger en masse hjerteblod i ejerskabet af en Sportmasterbutik. Derfor er det ikke bare et ejerskab man slipper og med et smil om læben stikker kontanterne i baglommen.

"For mange er det her jo et livsværk. Så inden butiksejerne siger ja eller nej, så skal de vide fuldstændig præcist, hvad kan de få ud af at slippe ejerskabet og hvordan kan de eventuelt fortsætte som deleejere," siger Erik Schou.

Hvad med prisen - hvor meget koster Sportmaster?

"Ha, ha. Ja, det vil jeg jo helst ikke ind på, nu skal vi lige vente og se, hvad vores rådgivere Deloitte Corporate Finance får ind af bud. Men jeg er sikker på, at det bliver en meget højt bud. Vi er en stærk landsdækkende kæde med et stærkt brand," siger Erik Schou til Business.dk.

En kapitalfond vil sandsynligvis være villige til at betale en multipel på 10-12 gange ebitda (driftsindtjeningen) fratrukket rentebærende gæld.

Hvornår forventer I at kunne lukke handlen?

"Det er svært at sige. Matas startede sidste sommer, de er ikke færdige endnu. Det samme med Kop&Kande, de er heller ikke i mål. Så det er en lang proces, der kan tage lang tid," siger Erik Schou.