Butikker på vej med kreditkortgebyr

Coop og flere andre vil opkræve gebyr af kunder med kreditkort.

Danskere med kreditkort som eksempelvis MasterCard vil fra 1. oktober opleve, at det koster gebyr at betale med kortet i danske supermarkeder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Danskere med kreditkort som eksempelvis MasterCard vil fra 1. oktober opleve, at det koster gebyr at betale med kortet i danske supermarkeder. Det kan få mange kunder til at beholde kreditkortet i lommen, skriver Dansk Handelsblad.

Kæderne har i sommerens løb vogtet på hinanden og tøvet med at melde deres kommende gebyr-politik ud, men nu kommer en af de helt store aktører med en udmelding.

- Det er overvejende sandsynligt, at vi vil opkræve gebyrer ved kundernes brug af kreditkort, siger informationsdirektør Jens Juul Nielsen fra Coop Danmark.

Kontorchef i Finansrådet Marianne Mosbæk er ikke i tvivl om, at danskerne vil ændre kort-vaner, når de skal af med et gebyr for at betale med deres internationale kreditkort i danske supermarkeder.

- Færre mennesker vil bruge deres kreditkort til at betale i forretningerne, og der vil være flere, der bruger Dankortet. De nye regler er jo i virkeligheden en skjult støtte til Dankortet, siger hun.

Læs mere hos Dansk Handelsblad

INFOshop: Det ønsker kunderne sig af fremtidens supermarked