Bustrafik planlægges fra en Skoda

Mig & Min Bil. Karsten B. Nielsen har arbejdet 35 år med kollektiv trafik. Han er mest til franske biler, men har indset fornuften i en Skoda.

Trafikplanlægger Karsten B. Nielsen har gennem de seneste 35 år arbejdet med kollektiv trafik.

I øjeblikket består jobbet hos Movia i at rådgive en række kommuner omkring Roskilde om udvikling af lokal bustrafik, så det omsættes til effektiv ruteplanlægning og køreplaner.

Tidligere kørte Karsten B. Nielsen meget i kraft af jobbet som direktør for Swebuss, og derfor var han glad for Citroëns klassiske affjedring. Med et mindre kørselsbehov nøjes han nu med en Skoda Fabia, idet Citroën ikke har en stationcar i helt samme størrelse.Hvad bruger du mest din bil til?

- Overvejende til fritidsformål, ture i weekender og ferie samt indkøb og bortkørsel til genbrugsplads. Vi tager gerne på bilferie i Europa.Hvor ofte skifter du bil?

- Tidligere skiftede jeg cirka hvert tredje år. Sidste forår udskiftede jeg min 12 år gamle Citroën Xantia Weekend, der blev købt som ny i 1996. Den blev anskaffet til at klare såvel jobbets 15.000-20.000 km om året som de cirka 10.000 km fritidskørsel.

Hvorfor valgte du en Skoda Fabia?

- Det var et fornuftsbetonet valg. Den nye bil skulle være mindre end forgængeren, men stadig rummelig. Samtidig skulle den køre langt på literen og være mekanisk pålidelig. Først prøvede jeg en Citroën C4 Picasso, men fandt den for stor! Citroën mangler ganske enkelt en combimodel (stationcar, red.) på størrelse med en Skoda Fabia!Hvad er det bedste ved din nuværende bil?

- Den opfylder kravene og er solid og billig i drift. Den kører cirka 22 km/l, det vil sige mere end dobbelt så langt som forgængeren, og det vejer tungt.Hvad er det dårligste ved din nuværende bil?

- Den lyder som en traktor, når den er kold, og kører jo ikke som en stor Citroën med avanceret undervogn og affejdring!Hvad er den bedste bil, du har ejet?

- Jeg har været mest glad for den forrige bil, Citroën Xantia Weekend Turbo CT. Den var smuk, rummelig og velkørende men lidt dyr i drift.Hvilken bil er din drømmebil?

- Helt fra mine drengeår i 60'erne har en Citroën DS21 stået som drømmebilen. Det kunne være sjovt at have sådan en 'veteranbil' i dag, men drømmen realiseres næppe.Har du fået mange bøder?

- Nej! Blot én enkelt fart-bøde – ironisk nok fordi jeg havde god tid og kørte en omvej, hvor jeg glemte fartbegrænsningen i et landligt område inden for byzoneskiltene.

Hvilken unode i trafikken er den værste?

- Hensynsløs parkering og manglende respekt for regler og skiltning.Hvis du lytter til musik i bilen, hvilken slags er så din favorit?

- Jeg lytter gerne til radio. Favoritten er Danmarks Radio P2 med klassisk musik.