Business-update: Over en halv million danskere har hentet gratis app – nu begynder den at koste

En direktør fyret for seksuelle krænkelser havde ikke behøvet få millioner med ud af døren. En af Danmarks rigeste kan ikke følge med og vil investere milliarder i logistik. Og manden bag yderst populær app, der før var gratis, vil til at tjene penge på den. Velkommen til dagens Business-update.

Philip Engberg er manden bag den ultra populære app. Han har netop opsagt sit job hos det digitale forsikringsselskab Undo for at arbejde fuldtid med appen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sofia Busk/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Godeftermiddag og velkommen til fredagens og dermed ugens sidste Business-update her på Berlingske.

Vi har som altid været dagens nyhedsbillede rundt for at give dig et overblik over, hvad der sker af spændende ting i erhvervslivet og økonomien lige nu.

Lad os lige først vende den amerikanske jobrapport – bedre kendt som »kongetallet« – der altid kommer fredag eftermiddag en gang om måneden, og som følges nøje af økonomer og investorer som værende en vigtig rettesnor for tilstanden i verdens største økonomi.

Denne gang er det noget bedre end ventet, hvilket har vendt hele finansmarkedet på hovedet. Aktierne dykker, renterne stiger, og dollaren er skudt i vejret.

Rapporten viser, at der i november blev skabt 263.000 nye arbejdspladser uden for landbrugssektoren, hvilket var noget stærkere end analytikernes forventning på 200.000 nye job.

#1 – Danbred behøvede ikke forgylde fyret direktør

Avlsselskabet Danbred fyrede for et år siden topchef Thomas Muurmann Henriksen, efter at en intern undersøgelse fastslog, at den administrerende direktør havde udvist seksuelt krænkende adfærd over for en række kvindelige kolleger.

Med sig ud af døren fik han et gyldent håndtryk i form af bonus og to års løn – en pakke på i alt knap syv millioner kroner.

Men det have Danbred formentlig slet ikke behøvet at give Thomas Muurmann Henriksen. Det skriver Finans.

Erhvervsmediet, det har afdækket sagen om sexchikane i Danbred, har snakket med to advokater med speciale i ansættelsesret, der vurderer, at seksuel chikane ofte vil kunne berettige til bortvisning.

Christian Junker, der var bestyrelsesformand i Danbred sidste år og indgik fratrædelsesaftalen med direktøren, vil ikke kommentere sagen over for Finans.

#2 – Bestseller vil investere milliarder i logistik

Coronakrisen har for mange virksomheder medført enorme udfordringer med logistik og forsyningskæder. Noget, vi her på Berlingske så med egne øjne i Los Angeles tidligere i år.

Det gælder også Danmarks største modekoncern, Bestseller med Anders Holch Povlsen i spidsen, som er vokset så massivt, at man ikke længere kan følge med, men har måttet leje sig ind i mindre lejemål. Det skriver Børsen.

Derfor vil Bestseller investere milliarder i et ukendt antal logistikcentre på tværs Europa. Allerede nu er koncernen i fuld gang med at etablere et nyt lager- og logistikcenter i hollandske Lelystad.

»Vi arbejder med planlægning på kortere sigt frem til 2026 og en mere langsigtet plan fra 2026 og årene derefter. Og det er helt sikkert, at vi efter 2026 vil få flere, store logistikcentre i Europa. Det er vi simpelthen nødt til,« siger logistikdirektør i Bestseller Allan K. Kjærgaard til Børsen.

#3 – Gratis strøm-app blev populær på ingen tid: Nu skal brugere betale

I takt med, at danskerne i løbet af året har oplevet strømpriserne stige til helt andre niveauer, end vi er vant til, blev appen Min Strøm i løbet af få måneder den mest downloadede gratis app i Danmark, som i dag er hentet af mere end 740.000 danskere.

Men nu har 32-årige Philip Engberg, der står bag appen, ændret vilkårene for at gøre strømpriser til sin levevej. Og det betyder, at brugerne fremover skal betale et mindre beløb for at se prognosen for de kommende syv dages strømpriser. Det skriver Finans.

Man skal også betale et engangsbeløb eller tegne et abonnement for, at Min Strøm udregner den aktuelle pris for strømforbruget i hjemmet.

»Min drøm er at gøre Min Strøm til en sund virksomhed med organisk vækst. Det er selvfølgelig en kæmpetest nu, hvor det viser sig, om brugerne vil betale eller ej, men jeg håber, at appen skaber så meget værdi for brugerne, at de er villige til at betale,« fortæller Philip Engberg til Finans.

Tre uundværlige fra Berlingske Business

Den mest trofaste læser vil måske allerede være faldet over dem i løbet af dagen her på Berlingske. Hvis ikke – og til alle andre interesserede – kan du her finde tre artikler fra Berlingske Business, som vi synes er værd at læse.

A: Børsbarometer: Hvilken nedtur? Historisk aktieindeks nærmer sig rekordkurs

Mens globale aktiemarkeder er blevet godt og grundigt rundbarberet i 2022, dukker et af verdens mest anerkendte indeks op som et lys i mørket. Det minder på flere måder om det danske C25, som dog slet ikke kan følge med.

Læs artiklen her.

B: Dragør og Frederiksberg skubber afgørende boligtal i vejret. Tjek din kommune her

Boligmarkedet er gået i stå, mens antallet af boliger til salg fortsætter med at stige. Nu viser en uheldig førsteplads sig i de københavnske kommuner. Du kan selv tjekke, hvor din kommune ligger på listen over boligudbuddet.

Læs artiklen her.

C: Midt i skyhøj inflation får mange tusinde danskere en solid ekstra gevinst

Vil du gerne arbejde efter pensionsalderen? I givet fald er der godt nyt med de nye regler, der træder i kraft ved nytår. Modregningen i folkepensionen bliver fjernet, og pensionsselskabet Velliv har regnet på, hvem der får mest ud af det.

Læs artiklen her.

Tak fordi du læste med – og rigtig god weekend, når du når så langt!