Business-update: Kendt fiskerestaurant klar til ekspansion og nye byer

Berlingskes business-redaktion guider dig til de vigtigste nyheder, der handler om økonomi og virksomheder.

Skagens Fiskerestaurant er i gang med en ambitiøs ekspansionsplan. Arkivfoto: Nikolai Linares Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

God eftermiddag og velkommen til ugens sidste Business-update, som giver overblik over eftermiddagens vigtigste erhvervsnyheder.

Vi begynder med dagens store nyhed. For sommerpakken, der har til formål at stimulere dansk økonomi og hjælpe brancher, som har været i knæ under coronakrisen, er på plads. Men ikke alle er tilfredse med den. Erhvervsorganisationerne Dansk Industri og Dansk Erhverv savner mere hjælp til turisme- og oplevelsesbranchen, som har været særligt hårdt ramt under coronapandemien.

Og tænketanken CEPOS er kritisk over, at pakken i det hele taget kommer, da den medfører en unødvendig offentlig gældsstiftelse.

Derudover skal vi forbi et tiltag til at få flere iværksættere i Danmark og høre nyt om en velkendt fiskerestaurant.

Pension skal kunne bruges til iværksætteri

Vi skal have flere iværksættere i Danmark. Derfor skal det nu være lettere for veluddannede personer med højt lønnede job at starte egen virksomhed. Det fremgår af et udspil fra Venstre. Det skriver Borsen.dk

Målet for Venstre er, at det skal være nemmere at gå i gang med at starte egen virksomhed, også selv om man har både børn og realkreditlån. En af nøglerne i udspillet er, at man skal kunne tage en del af ens pensionsopsparing og sætte den over på en iværksætterkonto, uden at det udløser ekstra beskatning. Man skal ligeledes kunne indbetale til en sådan konto med samme fradrag, som der i dag er ved indbetalingerne til pension.

»Hvis vi vil have iværksætterne til at hjælpe med nogle af de større udfordringer i samfundet – grøn omstilling og nytænkning af velfærdsteknologi, for eksempel – så er det vigtigt, at dem, der har godt gang i karrieren, også går i gang,« siger Tommy Ahlers (V), der præsenterer udspillet på partiets vegne.

Han mener, at det vil have kæmpe værdi, hvis personer, der er oppe i 30erne eller 40erne og har haft en lang række år på arbejdsmarkedet, kan bruge deres erfaring til at starte egen virksomhed. Herudover indeholder udspillet fra Venstre en lempelse af grænsen for kapitalindskuddet, hvis man vil starte et anpartsselskab.

Skagen Fiskerestaurant melder om udvidelse

I samarbejde med hotelkæden Guldsmeden Hotels vil den 50 år gamle Skagen Fiskerestaurant ekspanderer til fire-fem danske byer. Præcis hvilke vides ikke. Det skriver Finans.

Derudover melder restauranten også om en ny medejer, som er Elias Grøftholdt Tychsen. Han har stået i spidsen for udvidelsen af REKOM-koncernen, som blandt andet står bag en masse barer og diskoteker i København.

»Elias (Grøftholdt Tychsen, red.) har stor erfaring med kædedrift inden for servicefaget, hvorfor det er glædeligt, at han nu har købt sig ind i kædens restauranter uden for Skagen by,« siger administrerende direktør for fiskerestauranten, Jesper C. Winter til Finans. Han har valgt at beholde 100 procent af ejerandelen på den oprindelige restaurant.

Her er fem skarpe bud på historier fra journalisterne på Berlingske Business:

 

1. Digitalisering giver Danmark gode kort til opsving – men ny, kold krig bliver slem

Verdensøkonomien står foran det største opsving i næsten et halvt århundrede oven på coronakrisen, og det bliver med digitalisering, som er en af Danmarks store styrker, at den nu bæres fremad. Men den nye, kolde krig mellem USA og Kina bliver det værste for Danmark, siger OECDs danske vicegeneraldirektør.

Læs historien her.

2. Lang leveringstid på cykler skaber problemer

En global mangel på cykelreservedele har gjort leveringstiden på cykler længere end normalt. Det kan mærkes hos cykelproducenten Kildemoes, der må tænke kreativt for at få de cykeldele, de mangler til deres produktion. Hos kæden af cykelforhandlere Fri BikeShop er man mere fortrøstningsfuld med fyldte lagre af cykler.

Læs historien her.

3. Søn af en af landets rigeste familier undersøger af advokater

Sebastian Gubi Olsen, den ene af to sønner af stifteren af den succesrige danske designvirksomhed GUBI, er gået konkurs. Nu viser en opgørelse, hvad advokaterne hidtil har fundet af værdier.

Læs historien her.

4. Nemlig.com hæver mindstepris for levering og krav til aflønning af chauffører

Onlinesupermarkedet Nemlig.com har besluttet en række ændringer for at forbedre forholdene for chauffører, som delvis finansieres ved at hæve mindsteprisen for levering for kunderne. Men alligevel fortsætter fagbevægelsens varslede konflikt mod Nemlig.com. Det betyder blandt andet, at jyder og fynboer kan komme til at undvære varer fra virksomheden.

Læs historien her.

5. USA sætter endnu flere kinesiske selskaber på den sorte liste

USAs præsident, Joe Biden, udvider sin forgængers forbudsliste og slår nu ned på især selskaber, som hjælper Kina med overvågningsteknologi.

Læs historien her.