Business-update: Han betaler mere i skat end DSV og Danfoss – nu har han forladt stedet, der gjorde det muligt

En skandaleramt kødkonkurs med mulige købere, en milliardær, som er blandt landets største betalere af selskabsskat, og stærkt varierende fjernvarmeregninger. Det er dagens Business-update her på Berlingske.

Morten Hummelmose vendte i 2020 hjem til Danmark efter flere år som leder af kapitalfonden EQTs kontor i New York. Ved hjemkomsten blev han forfremmet til medlem af den syv personer store eksekutivkomité. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

God eftermiddag og velkommen til ugens sidste Business-update.

Vi har som altid været dagens nyhedsbillede rundt for at give dig et overblik over, hvad der sker i erhvervslivet og økonomien lige nu.

Lad os bare komme i gang.

Interesserede købere melder sig på banen i kødkonkurs

Skare Holding A/S, Skare Export ApS, Skare Beef Products ApS, Skare Import-Export ApS, Skare Beef ApS, Skare Øst ApS, Skare Meat Packers K/S samt Aarhus Slagtehus A/S: Konkurs, konkurs, konkurs, konkurs, konkurs, konkurs, konkurs og konkurs.

Onsdag i denne uge blev otte selskaber i den skandaleramte familiedrevne milliardvirksomhed Skare Meat Packers i Vejen begæret konkurs som den foreløbige kulmination på den betændte sag, hvor Fødevarestyrelsen har politianmeldt virksomheden og beslaglagt 250 ton op til 13 år gammelt kød.

Men meget tyder på, at det ikke bliver enden for virksomheden, hvor kuratorerne i de otte selskaber har sendt knap 400 medarbejdere hjem i 14 dage, mens man arbejder på at få solgt det hele eller dele af aktiviteterne. Det skriver Børsen.

Der er nemlig allerede interesse fra flere mulige købere, oplyser de to kuratorer.

»Der arbejdes på at redde så mange arbejdspladser af de knap 400 medarbejdere og værdier som muligt. Der arbejdes således primært på et salg af hele eller væsentlige dele af koncernen, og der har allerede vist sig en del køberemner,« hedder det ifølge Børsen i en pressemeddelelse.

Du kan også høre meget mere om sagen i dagens udgave af DRs nyhedspodcast »Genstart«, der har besøg af journalist på Berlingske Business Emil Bo Rask.

Fjernvarme er fjong – medmindre du bor det forkerte sted

Hvis ikke du allerede er koblet på fjernvarme, gælder det bare om at komme det i en fart.

Sådan har det i hvert fald lydt fra nær og fjern, hvor eksempelvis politikere og ministre har præsenteret fjernvarme som løsningen på danskernes eksploderende varmeregninger.

Men det kommer i høj grad an på, hvor du bor i landet. Det viser en ny opgørelse fra Forsyningstilsynet, som Finans har kigget nærmere på.

Regningen for at opvarme et normalt hus på 130 kvadratmeter med fjernvarme svinger nemlig med hele 41.018 kroner om året, alt efter hvor du bor.

Priserne er opgjort per august 2022, og den dyreste varmeregning for det omtalte standardhus med et årligt varmeforbrug på 18,1 megawatt-time (MWh) finder man hos Morsø Varme, hvor det står kunderne i 45.291 kroner.

I den anden ende kostede samme forbrug i Hvide Sande 4.273 kroner.

Hummelmose forlader EQT efter 17 år

EQT hører til blandt verdens største kapitalfonde, og siden 2006 har danskeren Morten Hummelmose gradvist arbejdet sig helt mod toppen.

En karriere, der har gjort ham mere end almindeligt velhavende. Men nu er det slut i EQT. Det skriver Børsen, som har talt med Hummelmose.

»Jeg har været der i 17 år, så jeg tænkte, at det var tid til at forfølge nogle andre interesser, og det føltes som et godt tidspunkt nu,« siger Morten Hummelmose til Børsen og vil ikke løfte sløret for, hvad han i stedet skal beskæftige sig med i fremtiden.

Morten Hummelmose har tjent en milliardformue på børsnoteringen af EQT. Så mange penge, at hans private investeringsselskab, Frececo ApS, er braget ind i top ti over Danmarks største betalere af selskabsskat. Det viser Skattestyrelsens netop offentliggjorte top 100 over de største betalere af selskabsskat i 2021.

Med en betalt selskabsskat på 1.086 millioner kroner i 2021 ligger Frececo ApS nummer syv på listen som det eneste selskab i top 20, der kun er ejet af én person.

Solidt placeret foran kæmper som Genmab, Pandora, Coloplast, Sydbank, Topdanmark, DSV, Rema 1000, Vestas og Danfoss, der alle befinder sig mellem nummer otte og 51.

Tre uundværlige fra Berlingske Business

Du har måske allerede set dem, mens du har læst Berlingske i dag, men her er tre historier fra Berlingske Business, som vi synes, at du bør læse.

A: Boliger i hovedstaden bliver ikke solgt: Køberne har ikke råd

På trods af faldende boligpriser i hovedstaden har københavnerne ikke råd til at købe de mange boliger til salg. Det skyldes især de stigende renter, der simpelthen har gjort det for dyrt.

Læs artiklen her.

B:Han tabte formandsopgøret i Coop: »Det er et vanvittigt farligt system«

I 2018 tabte AGF-formand Lars Fournais et kampvalg om at blive den næste formand i Coop til den mangeårige formand Lasse Bolander. Nu langer den erfarne erhvervsmand i hårde vendinger ud efter Coop i kølvandet på omdiskuteret lukning af Irma.

Læs artiklen her.

C: Der er noget, vi bliver nødt til at tale om. Og det er, at Mathilde Gøhler bare fløjter og kigger væk

Influencerbranchen er blevet voksen. Det kræver, at man tager ansvar. Desværre tyder intet på, at Danmarks mest magtfulde influencer har tænkt sig at leve op til det.

Læs kommentaren fra nyhedschef Simon Bendtsen her.

Tak, fordi du læste med. Og god weekend!