Business-update: For kort tid siden var det FC Midtjylland – nu er en af Danmarks rigeste på spil igen

Berlingskes businessredaktion guider dig til de vigtigste nyheder om økonomi og virksomheder.

Besteller-ejeren Anders Holch Povlsen (midten) i samtale med bestyrelsesformand for AGF, Lars Fournais, (venstre) til Superligakamp mellem AGF og Brøndby IF i Aarhus 20. maj. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

God eftermiddag og velkommen til onsdagens Business-update, som på denne varme dag giver dig et overblik over de vigtigste erhvervsnyheder, så du kan gå velinformeret fra arbejde.

Hvis du allerede synes, det er varmt nu, så skynd dig at få lagt sommertøjet frem til de næste dage. DMI varsler nemlig hedebølge fra i morgen klokken 12 til lørdag klokken 18, hvilket vil sige tre dage i træk med dagtemperaturer over 28 grader.

Ligesom i gårsdagens Business-update starter vi hos IKEA. Men hvor det i går handlede om en millionbøde i Frankrig i en spektakulær sag i om at have overvåget flere ansatte ved hjælp af blandt andet privatdetektiver gennem adskillige år, handler det i dag om et angreb fra en kontroversiel britisk tv-personlighed.

Piers Morgan angriber IKEA

Blot én dag efter premieren flygter flere store annoncører fra det nye britiske medie ved navn GB News, som vil fokusere på at generere holdninger snarere end at producere original journalistik.

Det drejer sig blandt andet om IKEA og Nivea, som har meddelt, at GB News ikke lever op til virksomhedernes værdier om tolerance. Men det er mildest talt ikke faldet i god jord hos den skarptungede, kontroversielle, tidligere morgenvært på Good Morning Britain Piers Morgan.

BBC News referer således fra Piers Morgans Twitter, hvor han sværger, at han vil boykotte den svenske møbelgigant, som ifølge Piers Morgan er »patetisk«.

»Vi skubber et bjerg foran os«

Vi iler videre til den københavnske restaurationsscene, hvor restauratør Thomas Gaarde efterlyser en ordning, så han ikke skal betale coronalån fra Skattestyrelsen i form af udskudt A-skat og moms tilbage på én gang. Det skriver Finans.

Thomas Gaarde ejer restauranterne Restaurant Maven og Krogs Fiskerestaurant i indre København, og han har ligesom rigtig mange andre benyttet sig af muligheden for at udskyde A-skat og moms, mens hans steder har været tvangslukket i månedsvis på grund af coronapandemien.

Problemet er nu, at uanset hvornår regningen forfalder, bliver det svært for Thomas Gaarde at betale det hele tilbage på én gang. Derfor håber han på en afdragsordning, som giver mulighed for at betale gælden til Skattestyrelsen over flere år.

»Vi ser ind i et scenario nu, hvor vi skubber et bjerg foran os. Men vi har ikke noget alternativ,« siger Thomas Gaarde til Finans.

Holch Povlsen køber op igen

En af Danmarks absolut rigeste personer, modemanden Anders Holch Povlsen, der står bag Bestseller, er i øjeblikket særdeles aggressiv på investeringsfronten.

For kort tid siden var det fodboldklubben FC Midtjylland, som Anders Holch Povlsen købte 25 procent af for 125 millioner kroner. Nu er han på spil igen. Denne gang dog med noget, der ligger lidt tættere på Holch Povlsens kerneforretning. Det skriver Børsen.

Den børsnoterede israelske modekoncern Fox-Wizel med 800 butikker på flere kontinenter har meddelt fondsbørsen i Tel Aviv, at Holch Povlsen har overtaget otte procent af onlinemodeplatformen Terminal X for 21,7 millioner dollar – svarende til 133 millioner kroner. Terminal X forhandler over 150 forskellige brands, herunder Bestseller-brands som Only, Vero Moda og Name It.

»Vi kender Terminal X fra vores løbende samhandel og er særligt imponerede over deres logistik og tech-platform,« skriver Lise Kaae, der er administrerende direktør i Anders Holch Povlsens investeringsselskab Heartland, til Børsen.

Premier Is med bedste resultat nogensinde

Og så skal vi da lige omkring lidt is her i varmen. For Danmarks største isproducent – Premier Is fra Thy – har landet sit bedste årsresultat nogensinde. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Selvom 2020 i høj grad stod i coronapandemiens tegn, har Premier Is formået at vende et negativt resultat i 2019 til det bedste resultat i virksomhedens historie i 2020.

Administrerende direktør i Premier Is, Kim Gade Pedersen, forklarer i meddelelsen, at e-handel er eksploderet på grund af hjemmearbejde og hjemmeskoling, hvilket har været særligt positivt for Hjem-Is.

Omsætningen landede i 2020 på 492 millioner kroner, og på bundlinjen varmer et overskud på 26 millioner kroner efter skat.

Her er fem skarpe bud på nyheder og analyser fra journalisterne på Berlingske Business:

Nu kommer de nye ejendomsvurderinger

På et møde onsdag gav skatteminister Morten Bødskov (S) grønt lys for udsendelsen af nye ejendomsvurderinger fra efter sommerferien. Boligøkonom forudser et prisfald på op til ti procent, når de nye vurderinger efterfølges af nye boligskatter i 2024.

Læs hele artiklen her.

Danskere på rejse får langsommere internet

Danskere, der rejser udenlands, får markant dårligere internethastigheder end herhjemme, når de kobler mobiltelefonen eller computeren til de udenlandske mobilnet. Det viser en stor datakortlægning for hele EU og Storbritannien.

Læs hele artiklen her.

Vækstfonden smider statspenge i Bella Center

Den statslige Vækstfonden har smidt 30 millioner skatteyderkroner i Nordens største messecenter. Direktør Rolf Kjærgaard vil ikke ud med, hvorfor ejendomsmagnaten Michael Kaa Andersens penge ikke kunne bruges.

Læs hele artiklen her.

Danske topledere er superoptimister. Men har de styr på deres vigtigste aktiv?

Sommerhumøret er fundet frem hos de danske topchefer, og der er udsigt til en periode med høj økonomisk vækst. Men allerede nu er der både i Danmark og andre vestlige lande udsigt til mangel på den arbejdskraft, der skal holde opsvinget kørende. Dermed står danske virksomheder over for en række vigtige beslutninger, som også vil have en samlet samfundsmæssig konsekvens.

Læs hele kommentaren fra økonomisk redaktør Ulrik Harald Bie her.

SOUNDBOKS leverer rekordregnskab: »Vi har ikke skabt højttaleren, for at den skal skrues helt op på Islands Brygge«

SOUNDBOKS er for alvor brudt gennem lydmuren under coronakrisen. For nogle har det været samlingspunktet i en tid, hvor nattelivet har været lukket ned. For andre har det været årsagen til støjgener og søvnløse nætter.

Læs hele artiklen her.