Business-update: Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup slipper for millionreg­ning

Berlingskes Business-redaktion guider dig til dagens vigtigste nyheder, der handler om økonomi og virksomheder.

Bajer og bold i Parken, dengang da Parkens bestyrelsesformand hed Flemming Østergaard (th.) og den administrerende direktør hed Jørgen Glistrup. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mogens Flindt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

God tirsdag eftermiddag og velkommen til din daglige Business-update.

Som altid har vi været nyhedsbilledet rundt for at give dig et hurtigt overblik over de vigtigste historier i erhvervslivet lige nu.

I dagens update skal vi forbi så forskellige emner som vandflyveren mellem København og Aarhus, biogas og en dom fra Østre Landsret.

Snart kan du komme billigere med vandflyveren

Nordic Seaplanes, der driver en vandflyrute mellem Aarhus og København, vil sænke prisen på udvalgte afgange og dermed prismæssigt nærme sig alternativerne DSB, SAS og Molslinjen.

Vandflyverrutens billetpriser ligger på knap 1.900 kroner pr. vej, og det har ifølge Børsen skaffet vandflyveren tilnavnet »advokatekspressen«, fordi de høje priser og den korte rejsetid på 45 minutter mellem København og Aarhus især tiltrækker rejsende fra advokatfirmaer og andre købestærke rådgivere.

Men der er også efterspørgsel fra andre kundegrupper, hvis officielle rejsepolitik imidlertid står i vejen

»Derfor ser vi nu, om vi kan ramme dem med et andet tilbud,« siger indehaveren af Nordic Seaplanes, Lasse Rungholm, der også er en af vandflyfirmaets kaptajner.

Og derfor kommer der nu billetpriser ned til 697 kroner på udvalgte afgange midt på dagen.

»Don Ø« og Jørgen Glistrup frifundet for millionreg­ning

Den tidligere ledelse i Parken Sport & Entertainment – bestyrelsesformand Flemming Østergaard, alias Don Ø, og administrerende direktør Jørgen Glistrup – slipper for at betale fem millioner kroner, som deres tidligere arbejdsgiver havde krævet.

Det har Østre Landsret afgjort tirsdag.

Retten frifandt dem begge og pålagde i stedet Parken at betale 600.000 kroner i sagsomkostninger, skriver Ritzau.

Kravet om de fem millioner er en udløber af en straffesag om kursmanipulation, hvor både Jørgen Glistrup, Flemming Østergaard og Parken i 2015 blev kendt skyldige. Det samme blev de i en ankesag i 2017. Her blev de to mænd idømt halvandet års fængsel.

Som en udløber af den sag stævnede rederiet Clipper Group i 2016 Parken efter at have købt aktier i selskabet til en kunstigt høj kurs. Derfor blev rederiet tilkendt en erstatning på 3,75 millioner kroner.

Efterfølgende forsøgte Parken at sende den regning videre til Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup. Men den slipper de altså med dagens dom nu for at betale.

Der er biogas-projekter nok til at erstatte naturgas

Danske biogasproducenter har så mange projekter i skufferne, at det kunne erstatte det nuværende naturgasforbrug til opvarmning allerede i 2027.

Sådan lyder konklusionen i en spørgeundersøgelse fra biogasproducenternes brancheforening ifølge Finans.

»Med den nuværende plan for støttepuljer står Danmark til at kunne gøre sig uafhængig af russisk gas i 2030. Men ved at fremskynde de tilskudsberettigede udbud i år og til næste år – frem for at sprede dem ud over en længere årrække – vil det mål kunne nås allerede i 2027,« siger direktør Frank Rosager fra brancheforeningen Biogas Danmark.

Her er fem skarpe bud på historier og kommentarer fra Berlingske Business:

I årevis er milliarderne fosset ind fra Ørsted – nu forsvinder de som sand mellem fingrene

Den sjællandske energikoncernen Andel er som storaktionær i Ørsted vant til at se milliarderne rulle støt ind år for år. Men efter et stort kursfald i Ørsted-aktien i 2021 er det slut, og Andel må notere sig et minus for året på 8,3 milliarder kroner.

Læs historien her.

Amazon-ansatte stemmer nej til fagforening

Det overvældende nej kommer kort efter en sejr for den nystartede fagforening to uger tidligere i et af internetgigantens varehuse kort derfra.

Læs historien her.

Lykke Friis udstiller tidligere TV 2-chefs dårlige undskyldninger

Kan vi andre lære noget af balladen om Rockwool? Det kunne se ud, som om alle medlemmer af tunge bestyrelser skal tænke sig godt om i forhold til potentielle interessekonflikter, og hvad de kan holde til at stå på mål for. Grænsen blev i hvert fald nået for tænketanksdirektør Lykke Friis.

Læs kommentaren her.

Så meget dyrere er det blevet at købe sommerhus

Både prisen og renterne på lånene ved køb af et sommerhus er steget over de seneste år. Men forskelle i prisudviklingen giver store forskelle landet over i den samlede udgift ved at købe et sommerhus.

Se listen her.

Her er tallene: Nu arbejder danskere historisk længe

Danskerne har nu slået rekorden for, hvor længe de bliver på arbejdsmarkedet. Og der er udsigt til, at det fortsætter, viser rundspørge.

Læs historien her.