Business-update: Bøderamt fastfoodkæde tvunget til at dreje nøglen om

Berlingskes Business-redaktion guider dig til dagens vigtigste nyheder, der handler om økonomi og virksomheder.

Det er slut med de såkaldte cheese steak sandwiches fra fastfoodkæden Philly's' fire restauranter i københavnsområdet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Godeftermiddag og velkommen til ugens første Business-update her på Berlingske, hvor vi som altid har været nyhedsbilledet rundt for at give dig et hurtigt overblik over de vigtigste historier i erhvervslivet lige nu.

Vi skal forbi en risikovillig japaner, en kinesisk ejendomsudvikler i knibe og en dansk fastfoodkæde, der er blevet tvunget til at lukke og slukke.

Han er kendt for at have tabt flest penge i verdenshistorien – nu har hans fond igen tabt milliardbeløb

Lige inden dot.com-boblen bristede, havde Masayoshi Son titlen som verdens rigeste person i tre dage. Det efterfølgende kollaps på aktiemarkedet skar imidlertid omkring 70 milliarder dollar af hans formue. Dermed blev han den person i verdenshistorien, der har tabt flest penge.

Masayoshi Son, der står i spidsen for det japanske techkonglomerat Softbank, som han stiftede i 1981, har nu igen skrevet historie med et af de største underskud nogensinde i sine storsatsende kapitalfonde, Vision Fund.

Fondene, der investerer i techselskaber, fik i årets andet kvartal et tab på lidt over 2,9 billioner yen, hvilket svarer til 158 milliarder kroner. Det er det næststørste underskud nogensinde i et kvartal for Vision Fund, skriver Finans.dk.

Forgældede Evergrande får et lille plaster på seks milliarder kroner

Den kinesiske ejendomsudvikler Evergrande, der kæmper med en enorm gæld, får knap seks milliarder kroner tilbage efter at have annulleret en kontrakt om køb af en grund til nyt fodboldstadion.

Det skriver Børsen.

Annulleringen af kontrakten er blot et lille skridt på vejen i Evergrandes planer om at betale sin gæld tilbage.

Selskabet, der gik i betalingsstandsning i december, har gæld for omkring 2.200 milliarder kroner.

Evergrande er en blandt flere kinesiske ejendomsudviklere, som er endt i gældsproblemer. Kraftigt stigende boligpriser fik ejendomsudviklerne til at låne store beløb for at kunne vokse og trænge ind på nye markeder, men selskaberne har nu opbygget langt mere gæld, end de kan betale tilbage.

Bøderamt fastfoodkæde erklæret konkurs

Det er slut med de såkaldte cheese steak sandwiches fra fastfoodkæden Philly's' fire restauranter i københavnsområdet.

Kæden må dreje nøglen om.

Det sker, efter at Sø- og Handelsrettens skifteret har taget selskabet Philly's ApS under konkursbehandling på baggrund af en konkursbegæring modtaget 23. maj. Det fremgår ifølge B.T. af Statstidende.

Philly's har ifølge B.T. fået flere bøder af Fødevarestyrelsen for overtrædelser af fødevarelovgivningen.

Blandt andet har Philly's i shoppingcentret Fisketorvet bøder for i alt 45.000 kroner efter et kontrolbesøg i foråret, hvor der blev afsløret store problemer med rengøringen. Her fandt Fødevarestyrelsen blandt andet mørke belægninger af fedt, madaffald og snavs på gulvet.

Her er fem skarpe bud på historier fra journalisterne på Berlingske Business:

Mærsks nye HR-direktør er hjemmedyrket og klar til at smide både cv og PowerPoint-ideer på porten

Susana Elvira startede sin karriere i Mærsk for næsten to årtier siden med at rekruttere og sikkerhedstræne gaffeltruckchauffører. Nu sidder hun i den højeste stol i HR-afdelingen, som global HR-direktør for Mærsks i alt cirka 70.000 ansatte.

Læs historien her.

Kurssmæk efter historisk klimaaftale: Derfor dykker Vestas-aktien i dag

Hvad der i teorien burde have sendt aktien hos regnskabsaktuelle Vestas i vejret, har mandag i stedet trukket den i ned i den nederste del af det danske eliteindeks. Investorerne har allerede taget forskud på glæderne, vurderer en aktieekspert, mens andre tror på store kursstigninger det kommende år.

Læs historien her.

Schweizisk storbank prøver endnu en topchef for at rydde op i skandaler. Nu kommer »Uli Kniven« til

Svingdøren snurrer igen i Crédit Suisse, der endnu engang skifter topchef efter flere år med skandaler, finanstab og intern uro, mens topchefer og formænd er kommet og gået. Nu skal Ulrich Körner med tilnavnet »Uli Kniven« forsøge at rette op på den schweiziske storbank.

Læs historien her.

I krisernes tid brager industrien derudad på grund af særlige brancher – men udsigterne er »mere dystre«

Nye tal fra Danmarks Statistik vidner om fortsat vækst i den danske industriproduktion, hvor især medicinalbranchen spiller en afgørende rolle. Men det fortsætter næppe på samme niveau, varsler økonomer.

Læs historien her.

Fire dages arbejdsuge er rykket ind i Gentofte kommune: »Det har været en kæmpe succes«

Som landets første daginstitution har Børnehuset Trekløveren i Gentofte prøvet kræfter med fire dages arbejdsuge. Borgmester åbner for at afprøve ordningen andre steder i kommunen.

Læs historien her.