Business-blogger risikerer fængsel

Afsløringen af negative erhvervsnyheder risikerer at koste kritisk business-blogger syv år bag tremmer.

Foto: Frederic Larson/Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Mens danske politikere foreløbig nøjes med at irriteret at kritisere de mest kritiske stemmer blandt danske erhvervsjournalister, går man anderledes hårdhændet til værks i Sydkorea.

Hér risikerer den angiveligt meget indsigtsfulde business-blogger ’Minerva’ nu op til syv år fængsel, efter at han er blevet arresteret og fængslet af myndighederne, skriver Financial Times fra Seoul.

’Minerva’ – som ifølge myndighederne hedder Park til efternavn – er blevet kendt i Sydkorea for sin indsigtsfulde blog om den finanskrise, som har ramt det asiatiske land hårdt. Sydkoreas valtuta won er i det seneste år faldet voldsomt i værdi – 26 pct. i forhold til dollars – i det seneste år.

Højt placeret embedsmand
Rygterne har gået, at ’Minerva’ skulle være en højt placeret embedsmand eller leder i finanssektoren, men ifølge Financial Times er der tale om en arbejdsløs universitetsuddannet mand uden særlig ekspertise på det finansielle område. Ifølge Financial Times er sagen mod ’Minerva’ kun det seneste eksempel på, at myndighederne forsøger at styre nyhedsstrømmene i Sydkorea, som i internet-henseende er et af de mest udviklede lande i verden.

Arrestationen og den mulige indespærring af en almindelig blog-skribent vil ifølge avisen give ekstra næring til debatten om ytringsfrihed. I øjeblikket forsøger Sydkoreas konservative præsident Lee Myung-Bak at gennemføre en række love, som begrænser borgernes frihed.