Busbossen overtager rattet i elbilerne

Topchefen for bus- og togselskabet Arriva, Johnny Hansen, er blevet hyret til topchef for Better place Danmark, der udvikler elbiler.

 Johnny B. Hansen Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

"Jeg er meget glad for at kunne offentliggøre ansættelsen af Johnny som ny CEO i Better Place Danmark," siger grundlæggeren og øverste chef for Better Place, Shai Agassi.

"Johnny har med sin iværksætterånd og lederskab været drivkraften i at gøre Arriva til det største private transportselskab i Skandinavien. Jeg er overbevist om, at Johnny med samme energi og indsats kan sikre Better Place stor succes i Danmark," fortsætter han.

Johnny Hansens karriere i Arriva (dengang busselskabet Bus Danmark A/S) startede, da han i 1992 blev ansat som vicedirektør. Han blev udnævnt til adm. direktør i 2000 og førte samme år Bus Danmark frem til et driftsresultat på 900 millioner kroner. I dag er Arriva Skandinavien det største private transportselskab i Skandinavien med en årlig indtægt på over 4 milliarder kroner og mere end 7.000 medarbejdere.

I efteråret meddelte Arriva, at Johnny Hansen ville fratræde i løbet af foråret. Og hvad han skal lave fremover er altså nu afsløret.

"Det er en enestående mulighed at sætte sig i chefstolen for Better Place Danmark på et så vigtigt tidspunkt for Better Place og for elbilerne i Danmark,” siger Johnny Hansen, der tiltræder 1. april.

Morten Leth, der har fungeret som koncernchef i Better Place Danmark, fortsætter som viceadministrerende direktør i tillæg til sin titel som CFO. Morten Leth har fungeret som øverste chef siden Jens Moberg trak sig som koncernchef sidste sommer.

Jens Moberg kom i sin tid fra Microsoft.