Burgerkæde håndplukker bønder

Mens de danske svineproducenter og lastvognschauffører er i vælten for ikke at transportere grisene ordentligt ude på landevejene, forsøger verdens tredjestørste burgerkæde nu at skabe sig et godt image ved at foretrække bestemte svineproducenter.

Det er ikke kun i Danmark, der bliver talt svine-velfærd. Verdens tredjestørste burger-kæde, Wendy’s i USA, siger nu, at den vil foretrække svine- og kyllingekød fra producenter, der behandler dyrene ordentligt.

I USA har svineproducenterne blandt andet været under pres for at have svinene stående på for lidt plads, skriver Reuters. Græsrodsbevægelser inden for dyrevelfærd har tidligere på året været efter Burger King, og er glade for initiativet fra Wendy’s, men opfordrer samtidig kæden til at droppe sin brug af æg fra burhøns.

Dog kommer alle svin ikke fra såkaldt gode kår, når de ende hos Wendy’s. Ifølge burger-kæden kommer ti procent af dens svinekød fra grise, der bliver opfostret på steder med gode pladsforhold, i øjeblikket. Målet er 20 procent i 2008, og yderligere at øge den procentandel med tiden, skriver Reuters, der ikke nævner noget om, hvorvidt man kan regne med at spise bøffer på Wendy’s fra køer, der er blevet ordentligt behandlede.