Burberrys topchef går markant ned i løn efter dårligt år

Burberrys topchef måtte tage sig til takke med en markant lavere løn sidste år, end han fik i det forrige.

Foto: JACK TAYLOR. Burberry topchef, Christopher Bailey.
Læs mere
Fold sammen

I regnskabsåret 2015/2016 kunne luksusproducentens administrerende direktør, Christopher Bailey, se 1,9 mio. pund tikke ind på lønkontoen. Det er 75 pct. mindre end året før, hvor direktøren kunne glæde sig over en løn på 7,5 mio. pund - eller 72,2 mio. danske kr.

Det sker, fordi topchefen ikke har gjort sig fortjent til en bonus eller andre tillæg, fremgår det af selskabets årsrapport, skriver Bloomberg News.

»Vores overordnede tilgang til incitamentsstrukturer for alle vores medarbejder, herunder den øverste ledelse, er baseret på resultater. Når virksomheden ikke klarer sig så godt, har det indflydelse på, hvor meget vi kan betale til vores medarbejdere. Og når aktiekursen falder, som den har gjort de seneste år, har det betydning for aktiegevinsterne«, siger John Peace, der er bestyrelsesformand i Burberry, i årsrapporten og understreger, at der ikke bliver lønstigninger for ledelsen i år.

Burberry, der er kendt for sine karakteristiske tern, har været hårdt ramt på det seneste, og trenchcoatproducenten fik ikke bundlinjen tilbage på rette spor i løbet af det seneste regnskabsår. Derfor har selskabet spændt bæltet ind og lanceret en spareplan, der skal skære 100 mio. pund af omkostningerne om året svarende til 962 mio. danske kr. Det viste de foreløbige regnskabstal i maj.