Burberry kæmper for sine skotsktern i Kina

Den britiske modefirma Burberry appellerer nu en opsigtsvækkende varemærkeafgørelse i Kina.

Den tjekkiske rottehund i Burberry overfrakke. Fold sammen
Læs mere
Foto: Katrine Damkjær

Den kinesiske varemærkemyndighed har tidligere denne måned valgt at annullere Burberrys ret til det karakteristiske og velkendte skotskternemønster i beige, sort og rød. Det skriver flere medier.

Ophævelsen af varemærkeretten, der gælder lædervarer, sker med henvisning til, at Burberry ikke har brugt det velkendte mønster i Kina de sidste tre år. Varemærket var oprindeligt beskyttet frem til 2020.

Så længe Burberry's appel behandles kan mønsteret dog ikke kopieres lovligt.

Kina er ifølge Reuters et af Burberrys vigtigste markeder, om end salget på det seneste har været ramt af en nedgang i den økonomiske vækst. Opretholdes ophævelsen af varemærkeretten vil det give kinesiske producenter mulighed for at bruge skotskternene lovligt. Den reelle effekt på Burberrys indtjening kan dog blive afdæmpet, da skotskternerne allerede i vidt omfang kopieres ulovligt, skriver Reuters.

Udfordreren til Burberrys skotskterner er ifølge The Telegraph det lokale modehus Polo Santa Roberta, som ønsker at bruge mønsteret til sine tasker og accessories. Det kinesiske modehus kan også have hentet velkendt inspiration til sit logo. Et opslag på selskabets hjemmeside viser en polospiller på hesteryg.


 
/ritzau/FINANS