Burberry får slemme aktietæsk efter skuffende salgstal

Rige kinesere med en Burberry-taske er blevet et sjældnere syn i gadebilledet, og det gør ondt på det britiske selskab, som fremstiller de dyre tasker og tøj af samme mærke. Aktien styrtdykker torsdag morgen.

I forbindelse med salgsopdateringen oplyser Burberry, at overskuddet i regnskabsåret, der slutter i marts næste år, vil være nogenlunde på linje med resultaterne sidste år. Fold sammen
Læs mere
Foto: SUZANNE PLUNKETT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Burberry har torsdag offentliggjort salgstal for de første seks måneder af året, og det er næppe god læsning, hvis man ejer aktier i den britiske koncern.

Burberrys salg lød i årets første seks måneder på 1105 mio. pund - en fremgang på 1 pct. på årsbasis - men her havde aktieanalytikerne ifølge data indsamlet af Bloomberg regnet med et salg på 1160 mio. pund. Det er især tilbagegang i Asien, som presser det samlede salg ned.

I forbindelse med salgsopdateringen oplyser Burberry desuden, at overskuddet i regnskabsåret, der slutter i marts næste år, vil være nogenlunde på linje med resultaterne sidste år.

Investorerne er alt andet end tilfredse oven på meddelelsen, og Burberry-aktien falder hele 12 pct. på børsen i London. Det er det største fald på en dag i omkring tre år og betyder samtidig, at aktien ligger klart sidst i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks, som består af 600 selskaber fordelt på 18 lande i Europa.