Bunkevis af udfordringer tynger GN Store Nord

En patentsag, en svindelsag, en ledelsesrokade og ny konkurrence. Udfordringerne er mange for den danske høreapparatvirksomhed GN Store Nord, hvor aktiekursen nu er under niveauet fra før selskabets vækststrategi, der ellers skulle have lagt flere års oprydning bag selskabet. Bestyrelsesformanden, Per Wold Olsen, mener fundamentet er godt.

Foto: Keld Navntoft. »GN skal gøre det rigtige på det rigtige tidspunkt. Nogle sender bekymrende signaler ud i markedet, efter vi tog et tab på Beltone, mens andre bekymrer sig om andre ting. Så må det være sådan. Det fundamentale går godt,« siger Per Wold Olsen.
Læs mere
Fold sammen

Det skriver Børsen.

Bekymringerne har gennem længere tid bygget sig op omkring den danske høreapparatkoncern. Særligt svindelsagen i den amerikanske franchiseforretning Beltone har gjort ondt med et tab for selskabet på 150 mio. kr. Bestyrelsesformanden bevarer dog roen.

- GN skal gøre det rigtige på det rigtige tidspunkt. Nogle sender bekymrende signaler ud i markedet, efter vi tog et tab på Beltone, mens andre bekymrer sig om andre ting. Så må det være sådan. Det fundamentale går godt, siger Per Wold Olsen til Børsen.

I det seneste halvandet år er hele topledelsen i GN desuden blevet udskiftet, inklusive forskningsdirektøren og chefen for høreapparatvirksomhedens største marked, USA. Ingen i ledelsen har en baggrund inden for høreapparatindustrien, hvilket er et bevidst valg fra bestyrelsesformanden, der mener, at kunden og ikke så meget de tekniske features skal i fokus.

- Kunden er ude efter fordele og at høre bedre. Hvis du skal have blodtryksmedicin, er du ligeglad med, hvordan molekylet er opbygget, men du interesserer dig for om dit blodtryk sænkes uden bivirkninger, siger Per Wold Olsen til Børsen.