Buffett scorer 1,4 mia. på bankfinte

Allerede 24 timer efter at Warren Buffett meddelte, at han ville kaste 25 friske milliarder kroner i den pressede storbank Bank of America, kunne han notere sig, at det lignede en rigtig god forretning.

Warren Buffett står i spidsen for den svulmende pengetank Berkshire Hathaway. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARIO ANZUONI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når man i medierne og investeringskredse bliver betegnet som både 'superinvestor' og 'investeringsguru' har ens ord og handlinger vægt - meget stor vægt.

Det kan formanden for investeringsforeningen Berkshire Hathaway, den 80-årige Warren Buffett, i hvert fald atter notere sig. For kun et døgn efter han torsdag meddelte, at han havde sat sig på præferenceaktier for fem milliarder dollar (ca. 25,8 mia. kr.) og i den klemte storbank Bank of America, havde hans investering kastet guld af sig.

For med i handlen er tegningsretter på syv procent af bankens aktier til en kurs på 7,17, og da aktien lukkede torsdagen i en kurs på 7,65, var Buffetts aktier blevet omtrent 280 millioner dollar (ca. 1,4 mia. kr.) mere værd, skriver den britiske avis The Telegraph. Udviklingen fortsatte fredag, hvor bankens aktie steg en anelse mere.

Dermed ser det umiddelbart ud til, at Buffett igen er i gang med at profitere på sine dispositioner.

Warren Buffett er kendt for at tage sig godt betalt, når han går ind og bruger sin svulmende pengetank til at holde hånden under selskaber, der er i likviditetskrise. Denne gang er ingen undtagelse. Bank of America har nemlig skrevet under på, at den skal betale dividende på seks procent - 600 millioner dollar - om året.

At Buffett tager sig vel betalt får da også kritikere frem - ifølge The Telegraph kalder en af dem aftalen for "en dyr PR-katastrofe" for banken. Andre påpeger, at kapitalindskuddet ikke er ensbetydende med, at alt er rosenrødt for Bank of America, og at den meget vel kan blive tvunget ud i en aktieudvidelse, da den stadig er under hårdt pres i forbindelse med underskudsgivende realkreditlån.

Warren Buffetts seneste bankaftale ligner i høj grad den han indgik i 2008, hvor han i kølvandet på Lehman Brothers' kollaps indgik en aftale med investeringsbanken Goldman Sachs. Her pumpede han ligeledes fem milliarder dollar i banken i frisk kapital.

Dengang - da finanskrisen for alvor satte finansmarkederne i panik - lykkedes det Buffett at få håndslag på en dividende på hele ti procent. Den aftale blev tilendebragt i foråret 2011, og Buffett kunne i den forbindelse notere sig, at den i sidste ende havde kastet 4,5 milliarder dollar af sig, skriver The Telegraph.