Buffett er på vindmøllejagt

Warren Buffett skal opføre 656 vindmøller i Iowa. Han har før brugt Vestas som leverandør.

Foto: LANE HICKENBOTTOM. Byggeriet til Warren Buffetts vindmølleprojekt forventes at begynde til september. Investeringen kommer til at ligge på omkring 10,5 milliarder kr.
Læs mere
Fold sammen

Mangemilliardæren Warren Buffetts nye satsning går denne gang på at tjene penge på vindmøller.

Hans plan om at opføre 656 vindmøller i den amerikanske delstat Iowa er netop blevet godkendt af myndighederne. Det skriver Jyllands Posten. 

Nu skal leverandøren findes. Og det kan være en god chance for danske Vestas og tyske Siemens. Warren Buffett og hans energiselskab MidAmerican Energy har før købt vindmøller hos Vestas. Og der er gode chancer for, at han også denne gang vil søge mod det danske, når der skal leveres vindmøller.

Siemens sidder i en god position, for at en ordre tikker ind på computeren. Den har en vingefabrik i Iowa og har tidligere leveret udstyr til Warren Buffetts energiselskab. Senest i 2010, hvor virksomheden solgte 258 vindmøller til MidAmerican.

Men også Vestas har positioneret sig på det amerikanske marked. Den har en del vindmøller i Iowa og i januar 2013 forlængede Vestas en service- og vedligeholdelsesaftale på 121 af deres vindmøller i staten med tre år. Og de har ligesom Siemens også opsat en del Vestas vindmøller for Warren Buffets energiselskab. Senest 100 styk til en vindmøllepark ejet af MidAmerican

Det er endnu ikke offentliggjort, hvem Warren Buffett vil trække på som leverandør til sin vindmølleprojekt.