Budkrig sender Steinway i venteposition

Selvom Steinway Musikinstrumenter havde godkendt et køb fra Kohlberg, så har en ny spiller trumfet med et bedre bud.

Steinway's grundlægger garanterer, at selvom virksomheden bliver solgt, så vil de stadig producere deres klaverer i hånden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Andreas Beck

De afsluttende akkorder er ikke strøget over klaveret i forhandlingerne om købet af Steinway Musikinstrumenter. Den 160 år gamle virksomhed, der producerer klaverer, saxofoner og trompeter, havde ellers vedtaget i juni at blive opkøbt af Kohlberg & Co - et privat aktiefirma. Men den meddelte i går, at den havde modtaget et bedre tilbud.

Men hvem den nye bejler er, vil Steinway ikke røbe. De har kun beskrevet, at buddet kommer fra et datterselskab af et investeringsselskab med en omsætning på mere end 15 milliarder dollars.

Det anonyme tilbud ligger på 438 mio. dollars. Det er 35 mio. dollars mere end Kolhberg bød.

Men Kohlberg er ikke slået helt ud af tangenten. De har stadig mulighed for at forbedre deres tidligere tilbud på den populære musikproducent - om de gør det, ved man ikke endnu. 

Den legendariske virksomhed blev grundlagt i 1853 på Manhattan i New York og er særlig kendt for stadig at lave sine klaverer i hånden - også lang tid efter, at konkurrenterne gik bort fra det. Gennem tiden har et bredt publikum forelsket sig i instrumenterne. Alt fra koncertpianist Vladimir Ashkenazy, popsanger Billy Joel og John Lennon. Billy Joel og John Lennon indspillede begge nogle af deres største hits på et Steinway klaver - henholdsvis »Uptown Girl« og »Imagine«.

Steinway har de seneste år kæmpet med økonomien, men salget af musikinstrumenter er begyndt at komme sig. Flere modstandere af salget har frygtet, at det vil føre til ændringer i den traditionelle produktionsmetode af instrumenterne. Men i juni garanterede grundlægger Jerome Kohlberg, at selvom der med et salg vil komme global ekspansion, så vil de unikke fremstillingsprocesser stadig blive bevaret.