Budkrig kan være på vej om Novos opkøbsmål

Novo er klar til at komme med et forhøjet bud på det belgiske biotekselskab Ablynx i næste uge, skriver Bloomberg. Novo Nordisk ønsker ikke at kommentere oplysningerne over for Berlingske Business. Heller ikke det belgiske selskab ønsker at kommentere sagen.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Novo Nordisk planlægger at komme med et nyt og bedre bud på det belgiske medicinalselskab Ablynx. Buddet vil allerede komme i næste uge, skriver Bloomberg, som har talt med kilder tæt på processen.

Novo Nordisk har fået to opkøbsbud afvist i løbet af den seneste måned. Senest tilbød Novo 30,50 euro per aktie - et samlet beløb på 19 mia. kr. Efter sigende ønsker Ablynx-bestyrelsen en pris på mere end 40 euro.

Et andet problem for Novo kan være, at der er nye aktører på vej ind i budkampen. Ifølge Bloomberg har belgierne taget kontakt til Novos rivaler Sanofi, Roche fra Schweiz og Merck for at overbevise dem om, at de også skal komme med et bud på selskabet. Hvis de gør det, kan det presse prisen op. Ingen af de tre store medicinalselskaber ønskede over for Bloomberg at kommentere, om de har interesse i Ablynx.

I øjeblikket handles Ablynx-aktien i 37,50 euro, efter den er steget mere end 70 procent siden Novo offentliggjorde deres tilbud.

Den danske medicinalkoncerns store sult efter det belgiske biotekselskab skyldes, at Ablynx er undervejs med et middel – med navnet caplacizumab – mod en sjælden blødersygdom, som ville lune godt i Novos eksisterende bløderforretning. Novos guldrandede bløderforretning er kommet under voldsomt pres, da den schweiziske konkurrent Roche i slutningen af 2017 i USA fik godkendt et middel, der har potentiale til at vende op og ned på markedet for blødermedicin.

Allerede i foråret 2016 erkendte Jesper Brandgaard, finansdirektør i Novo Nordisk, over for Berlingske Business, at Novo risikerede at få skåret flere milliarder kroner af omsætningen i sin bløderforretning, hvis Roche fik sit middel på markedet. Og det er altså sket nu.

Novo Nordisk oplyser til Berlingske Business, at det danske medicinalselskab ikke ønsker at kommentere sagen. Samme melding kommer fra Ablynx' danske bestyrelsesformand Bo Jesper Hansen, der oplyser, at han helt generelt »vil afholde sig fra at kommentere på rygter«.