Bryggerier spyttede 616 nye øl ud

Det kan godt være, 2011 var et kriseår - men de danske bryggerier sendte alligevel flere hundrede nye øl på markedet i året der gik.

Mikrobryggeriet Grauballe Bryghus var et af de bryggerier, der kom med flere nyskabelser i 2011 - bl.a. "Morgendug Økologisk" og "Æbleøl Sådan!". I alt kom 616 nye øl på markedet fra danske bryggerier i 2011. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Det er åbenbart i kriseår, at bryggere er mest opfindsomme. Da verden ramlede i 2008 satte de danske bryghuse den hidtidige rekord for opfindsomhed, da man satte 647 nye slags øl i verden.

Og med bankkrise, usikkerhed i Grækenland og hvad året 2011 ellers måtte lægge ryg til, blev det selvfølgelig også et godt øl-år:

Ifølge en opgørelse fra beerticker.dk over alle danske ølnyskabelser i året der gik, kom der 616 nye øl til fra de danske bryghuse. Det er det næsthøjeste tal i de 13 år, listen er blevet lavet.

Innovationen i bryghusene i 2011 skabte bl.a. en Mikkeller imperial stout på 17,5 pct., mens en række nyopståede bryggerier bød ind med sine første øl:

F.eks. kom Nanoq Beer Greenland til med sine første produkter, fremgår det af listen. I kriseåret 2008 måtte mikrobryggeriet i den grønlandske by Narsaq dreje nøglen om, men to iværksættere fik et nyt bryggeri stablet på benene, og efter at have produktudviklet i Carlsbergs forsøgslaboratorier, kunne de i 2011 sende øl som "Polaris" og "Mammut" på markedet.

Det er særligt siden 2006, at Beertickers lister over nye øl er blevet lange, og med de 616 nye øl har de danske bryghuse opfundet 3.919 øl det sidste årti.

Hele listen over nyskabelser kan læses her.