Brugte computere kan sælges som nye

Genbrug. Det er lovligt for forhandlere at sælge en lettere brugt computer, som om den er ny. Det fastslår Forbrugerstyrelsen.

Blot fordi man køber en pc som ny, behøver den ikke at være ny. I flere butikker er det muligt at levere sin nyindkøbte computer tilbage inden for 30 dage.

Ifølge en undersøgelse foretaget af nyhedsportalen CRN er der stor risiko for, at computeren derefter bliver solgt videre som ny.

Ifølge CRN har over 15 procent af de adspurgte it-forhandlere prøvet at sælge de brugte varer videre og yderligere 60 procent tror, at det er almindeligt, at forhandlerne sælger de brugte varer som nye.

Der blevet sat gang i debatten for 14 dage siden, da den norske Aftenposten berettede om en 41-årig kvinde, der købte en computer, hvor der stadig lå data på fra en anden bruger.

Men selvom der er tale om en brugt computer, er der ifølge jurist Frederik Navne Boesgaard, fuldmægtig hos Forbrugerstyrelsen, ingen problemer i at videresælge de brugte varer uden at gøre kunderne opmærksomme på, at de har været benyttet af andre.

Varen skal blot være i samme stand, som hvis den var ny. Hvis der ikke er nogen skader eller mangler ved varen, og alle personlige data er slettet, har forhandlerne frit slag til at sælge dem videre til fuld pris.

Kilde: CRN

- mja