Bror til kamp for tidligere Roskilde-direktør

Stop anklagerne om bedrageri mod Niels Valentin Hansen, lyder det nu fra broderen til den tidligere direktør i Roskilde Bank, skriver Dagbladet Roskilde lørdag.

Roskilde Banks tidligere administrerende direktør, Niels Valentin Hansen Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I et læserbrev i Dagbladet kaster Roskilde Banks tidligere administrerende direktør Niels Valentin Hansens bror, Hans Valentin Hansen, sig nu ind i kampen for familiens ære.

- Anledningen til at jeg skriver dette brev er, at det er første gang nogensinde, at der er nogen i min familie, der bliver beskyldt for bedrageri, skriver Hans Valentin Hansen.

Han håber, at Civilstyrelsen afviser den ansøgning om fri proces til en erstatningssag mod blandt andre Niels Valentin Hansen, som det tidligere socialdemokratiske byrådsmedlem Rune Viberg står bag.

- Jeg håber, at Civilstyrelsen vil afvise at betale omkostningerne i form af fri proces, set i lyset af, at der er tale om investering i aktier (med deraf indbygget risiko) og de relative små beløb. Det ligner i denne situation unødig træk på de offentlige resurser, skriver Hans Valentin Hansen i sit læserbrev.

Forsvaret for Niels Valentin Hansen kommer samtidig med, at Roskilde Banks nuværende administrerende direktør Søren Kaare-Andersen i et stort interview med Dagbladet for første gang direkte kritiserer din forgænger.

- Roskilde Bank var en stamme, hvor Niels Valentin Hansen var høvdingen. Bankens skæbne var beseglet, da konjunkturerne vendte. Den accelererende vækst, der havde været, var løbet løbsk. Det var som et tog, hvor man ikke kan finde bremsen, siger Søren Kaare-Andersen.

I interviewet slår han fast, at Roskilde Bank aldrig ville have kunnet skabt den enorme vækst, som banken oplevede under de sidste år under Niels Valentin Hansen, hvis tingene havde været kørt efter bogen.

- Hvis bankhåndværket havde været gjort ordentligt, havde man ikke kunne skabe sådan en fantomvækst. Det man bare kan sige er, at væksten er skabt ved, at man simpelthen ikke har holdt fast i tømmerne. Det er så en kritik af min forgænger, men det mener jeg så også, er berettiget. De administrative processer fulgte simpelthen ikke med. Det er utroligt, hvad vi har ryddet op i det sidste trekvarte år, siger Søren Kaare-Andersen.

Han slår samtidig fast, at det er vigtigt, at sagen omkring Roskilde Bank skal belyses fuld ud.

- Tingene skal afdækkes. Det har altid været min holdning. Hvis der er noget galt, så skal det afdækkes. Men jeg skal huske, at jeg skal drive en virksomhed. Og jeg deler ikke den opfattelse, at den eneste måde at tilfredsstille de glubende medier er at hugge hovedet af folk. De relevante myndigheder skal nok kigge på denne sag. Derfor må vi forvente, at eventuelle kriminelle forhold må komme op til overfladen, siger Søren Kaare-Andersen.

(RB-Børsen: