Bror skal redde Erik Damgaard

Preben Damgaard sætter sig nu i spidsen for et forsøg på at redde resterne af broderen, den tidligere Navision-milliardær Erik Damgaards kuldsejlede investerings-eventyr.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Det er uvist, hvor meget det vil koste lillebror at få storebror ud af finanskrisens altædende favntag. Det skriver dagbladet Børsen torsdag.

Den tidligere Nykredit-direktør Henning Kruse Pedersen, der i dag er bestyrelsesformand for Roskilde Bank, bistår også og har ifølge dagbladet Børsens oplysninger påtaget sig den ulønnede opgave at føre dialog med de banker, som stadig presser på for at få nedbragt deres engagementer med Erik Damgaard.

Det gælder ikke mindst Forstædernes Bank, Nordea og en håndfuld mindre långivere.

Foruden Henning Kruse Pedersen og Preben Damgaard består rekonstruktionsgruppen af en advokat fra advokatkontoret Mazanti Andersen Korsø Jensen & Partnere, og der er endnu ikke fundet nogen overordnet løsning, som alle kreditorer og partnere vil være med på.

Ifølge dagbladet Børsens oplysninger er det dog planen, at der skal skydes omkring 20 mio. kr. ind i frisk kapital til et af de selskaber, Erik Damgaard har en ejerandel i, og hvor han har kautioneret for store lån til Forstædernes Bank.

Der er tale om selskabet First Line, som Erik Damgaard ejer sammen med den diskrete fynske finansmand Borris Tangaa Nielsen.

Erik Damgaard har kautioneret for omkring 200 mio. kr. af First Lines lån i Forstædernes Bank, men han har manglet frie likvide midler til at skyde ind i selskabet, og det er ikke lykkedes at få andre banker til at overtage pantet, skriver Børsen.

 
Læs også:

De rigeste kendisser under 30

Krisen æder Damgaard-formue

Hummels buddhistiske gulddreng