Brøndby vender ryggen til øvrige superligaklubber

Brøndby IF er ikke tilfreds med resultatet af forhandlingerne om tv-rettighederne til superligakampe. Derfor vil klubben nu forhandle sin egen tv-aftale.

Brøndby vil forhandle sin egen tv-aftale. Her er det midtbanespilleren Thomas Kahlenberg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fodboldklubben Brøndby er ikke tilfreds med forhandlingerne om tv-rettigheder til superligakampe fra 2015.

Klubben mener, at den kan få mere ud af at forhandle sin egen aftale på plads og vælger derfor at bryde ud af forhandlingsfællesskabet med de øvrige klubber og gå enegang. Det skriver klubben i en fondsbørsmeddelelse i dag.

»Brøndby IF anser det for nødvendigt at undersøge mulighederne for at indgå en selvstændig TV-aftale som ikke er indenfor rammerne af en fællesaftale med de øvrige Superligaklubber,« lyder det i fondsbørsmeddelelse og fortsætter:

»Det er Brøndby IF’s vurdering på nuværende tidspunkt, at en sådan aftale vil forbedre vilkårene for Brøndby IF.«

Meddelelsen kommer efter, at Brøndby har forsøgt at alliere sig med FC København for at ændre fordelingsnøglen i den måde tv-pengene til klubberne bliver tildelt.

Brøndbys synspunkt er, at FC København og Brøndby som de største trækplastre i superligaen bør få en bedre betaling. Men FC København har ikke på nuværende tidspunkt ønsket at samarbejde om at presse de andre klubber til en anden aftale.

Vestegnsklubben var sidste år lukningstruet på grund af økonomiske problemer, men reddede sig via en aktieudvidelse og en gennemgribende oprydning i klubbens ledelse.

Den nuværende tv-aftale i Superligaen løber til og med 2015.