Brøndby på vej mod stor milepæl: Bliver gældfri for første gang i 30 år

Brøndby sparer frem over penge i renter og afdrag, når klubben 1. februar betaler sit sidste banklån tilbage.

Arkivfoto. Brøndby sparer frem over penge i renter og afdrag, når klubben 1. februar betaler sit sidste banklån tilbage. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Skovbjerg Fogh

Om cirka halvanden måned har superligaklubben Brøndby ikke længere nogen rentebærende gæld.

1. februar indfrir klubben sit sidste store banklån, og dermed er det slut med at betale renter og afdrag. Det bekræfter klubbens administrerende direktør, Jesper Jørgensen.

Det er en vellykket aktieemission i november, der har sikret Brøndby 100 millioner kroner til blandt andet afvikling af gæld.

- Vi har indfriet et lån til Jan Bech Andersen (klubbens hovedaktionær, red.), og vi har indfriet et lån til vores bank. Vi har ét stort banklån tilbage, som bliver indfriet 1. februar 2017, siger Jesper Jørgensen.

Dermed bliver klubben gældfri for første gang siden 1987, hvor man optog et prioritetslån på 634.000 kroner samt et anlægslån på 5,4 millioner kroner året efter.

Siden fulgte et større lån i begyndelsen af 90'erne for at redde Brøndby, der var nær konkurs efter en fejlslagen investering i Interbank. Senere lånte klubben også penge til en større ombygning af Brøndby Stadion.

Ud over banklån og lån hos hovedaktionær Jan Bech Andersen havde Brøndby forud for aktieemissionen også gæld i den norske kantspiller Elbasan Rashani samt en ejendom, hvor flere af klubbens knap så lokale talenter har boet.

- Elbasan Rashani er solgt til Rosenborg, og vi er så heldige, at vi har fået solgt den ejendom, så det lån får vi også snart afviklet.

- Det er en villa, hvor der førhen blandt andet har boet spillere som Johan Absalonsen og Lebogang Phiri hos vores ungdomstræner John Ranum, siger Jesper Jørgensen.

De seneste to år har Brøndby årligt brugt 12 millioner kroner på renter og afdrag på sine lån.

Besparelserne kan i princippet betyde, at Brøndbys sportslige afdeling ikke skal spare helt så mange penge, som klubben lagde op til i den strategiplan, som blev fremlagt i april.

- Da vi fremlagde strategi 6.4 i foråret, var vores mål at nedbringe den rentebærende gæld de kommende år, og på det område er vi noget foran planen, så vi kan bruge pengene på noget andet, siger Jesper Jørgensen.

- Det er rigtig positivt, at vi snart ikke har en gæld hængende over os, tilføjer direktøren.