Brøndby IF henter 100 mio. kr. ved aktiesalg - Jan Bech skal give købstilbud

Fodboldklubben Brøndby IF offentliggjorde tilbage i oktober, at man havde sat en kvart milliard nye aktier til salg. Det skulle indbringe klubben op mod 140 mio. kr. Men kapitalrejsningen har kun givet 100 mio.

Brøndbys mæcen, Jan Bech Andersen. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Fodboldselskabet Brøndby IF har nu afslutet sit aktieudbud og ledelsen kan konstatere, at der er udnyttet tegningsretter og afgivet bindende ordrer på omkring 180 millioner aktier, svarende til et bruttoprovenu på i alt 100 mio. kr. I oktober var håbet, at aktiesalget ville indbringe op mod 140 mio. kr.

»Af det samlede antal aktier er 75 pct. tegnet ved udnyttelse af tegningsretter (inklusive Jan Bech Andersen) samt ved afgivelse af ordre på resterende aktier, mens 25 pct. af det samlede antal aktier er tegnet af Jan Bech Andersen, Formue Nord A/S, Symmetry Holding ApS, JM INVEST 2016 ApS samt en privatperson,« skriver Brøndby IF i en selskabsmeddelelse.

»Det glæder os, at vi som følge at en veltilrettelagt udbudsstruktur, har sikret et provenu på 100 mio. kr., som vil gøre os i stand til i al væsentlighed, at indfri vores rentebærende gæld, samt til at foretage visse investeringer til glæde for fans og sponsorer,« udtaler administrerende direktør Jesper Jørgensen i selsskabsmeddelsen.

Rigmanden og storaktionæren Jan Bech Andersens forventes efter udbuddets gennemførelse at komme til at sidde på en ejerandel på 39,7 pct., hvilket gør, at han bliver en så dominerende aktionær, at han skal afgive et pligtmæssigt overtagelsestilbud til de øvrige aktionærerne i Brøndby IF.