Brøndby IF fyrer adm. direktør Søren Vadmand - Thomas Frank siger op

Bestyrelsen i Brøndby IF har påbegyndt en strategievaluering og har i den forbindelse fyret administrerende direktør Søren Vadmand med øjeblikkelig virkning efter kun et halvt år på posten. Det har fået cheftræner Thomas Frank til at sige op.

Administrerende direktør Søren Vadmand. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han blev hentet til vestegnen for at gøre Brøndby IF mere kommerciel, men efter ikke engang et halvt år er fodboldklubbens administrerende direktør Søren Vadmand ude igen.

Onsdag morgen kort tid før klubbens regnskab blev offentliggjort meddelte Brøndby IF, at Søren Vadmand er fortid. Ganske kort tid efter fyringen valgte cheftræner Thomas Frank at sige op. I stedet har Brøndby IF hevet U19-træner Auri Skarbalius op til superligaholdet som midlertidlig træner. Han har tidligere været ansat som cheftræner i klubben.

Med fyringen af Søren Vadmand skal Brøndby IF på jagt efter den niende topchef, siden Mr. Brøndby IF i skikkelse af Per Bjerregaard skiftede jobbet som administrerende direktør ud med en formandsposten.

Tirsdag kom Brøndby IF ud stormvejr, da det kom frem, at bestyrelsesformand og storaktionær Jan Bech Andersen ifølge flere medier har skrevet yderst kritiske indlæg om klubbens nuværende cheftræner Thomas Frank og tidligere sportsdirektør Per Rud på et forum for fans. Jan Bech Andersen skrev under navnet »Oscar«, og skulle blandt andet have skrevet, at »Per Rud var og er aldeles inkompetent«.

Business TV: Kom tættere på Brøndbys mystiske mæcen

 

I en meddelelse skriver klubben, at bestyrelsen som ny administrerende direktør har valgt at genudnævne finansdirektør Jesper Jørgensen, mens sportsdirektør Troels Bech indtræder i direktionen på lige fod med Jesper Jørgensen. Direktionen i Brøndby IF vil fremadrettet bestå af administrerende direktør Jesper Jørgensen og sportsdirektør Troels Bech.

I forbindelse med ændringerne i ledelsen har bestyrelsen valgt Morten Albæk som ny næstformand, hvilket betyder, at næstformand Thorleif Krarup
fortsætter i bestyrelsen som almindeligt bestyrelsesmedlem. Formandskabet i Brøndby IF vil dermed bestå af bestyrelsesformand Jan
Bech Andersen og næstformand Morten Albæk. De to skal fremover være tættere på den daglige ledelse.

Foruden de bemærkelsesværdige udsiftninger om omrokeringer har Brøndby IF fremlagt regnskab for 2015. Det børsnoterede selskab Brøndbyernes IF Fodbold A/S fik et underskud på 17 millioner kroner, hvilket er en klar forbedring i forhold til året før, hvor bundlinjen landede på et minus på godt 153 millioner kroner. Omsætningen blev 135,8 millioner kroner mod 119 millioner kroner i 2014.

Brøndbys egenkapital ligger på 65 millioner kroner.