Brøndby IF får millionoverskud efter salg af landsholdsback

Et salg af venstrebacken Riza Durmisi til spanske Real Betis har skæppet godt i kassen hos Brøndby IF, der som følge af spillersalget kommer ud af tredje kvartal med et pænt overskud på bundlinjen.

Riza Durmisi Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Brøndby IF fik et overskud før skat på 19,2 mio. kr. i perioden juli, august og september, hvilket er nogenlunde på niveau med sidste år. Her udgør salget af Riza Durmisi omkring 17 mio. kr.

Klubben fra Vestegnen har dog også haft fremgang på den underliggende drift, da omsætningen er steget med 7,5 pct. på grund af stigende entreindtægter, tv- og præmieindtægter, højere omsætning fra sponsorer og stigende salg af merchandise til fans.

Til gengæld er omkostningerne steget marginalt, og overskuddet før spillerhandler steg med 2,2 mio. kr. til 2,4 mio. kr. som følge af den højere omsætning.

- Resultatudviklingen fra driften fortsætter i overensstemmelse med ledelsens forventninger, skriver Brøndby IF i regnskabet.

For de første ni måneder af året er der dog fortsat røde tal på bundlinjen med et minus på 11,7 mio. kr., og Brøndby IF regner fortsat med et minus før skat på 28-32 mio. kr. for hele året.

Fodboldklubben fik tidligere på måneden styr på fremtiden, da klubben gennemførte en emission, der samlet sikrede 100 mio. kr. i kassen. En stor del af pengene bliver brugt til at afbetale gæld.