Brøndby får millionlån af Jan Bech Andersen

Arkivfoto. Jan Bech Andersen er atter trådt til med finansiering af fodboldklubbens drift. Det er sket med to lån på i alt 42 mio. kr., hvilket bringer Brøndbys samlede lån hos hovedaktionæren op på 60 mio. kr. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Skovbjerg Fogh

Bestyrelsesformand og hovedaktionær i Brøndby IF Jan Bech Andersen er atter trådt til med finansiering af fodboldklubbens drift.

Det er sket med to lån på i alt 42 mio. kr., hvilket bringer Brøndbys samlede lån hos Jan Bech Andersen op på 60 mio. kr., skriver klubben i regnskabet for første halvår.

Dels har Brøndby taget et lån på 12 mio. kr. hos Jan Bech Andersen i andet kvartal, dels efter udløbet af første halvår yderligere et lån på 30 mio. kr.

Desuden har Brøndby i andet kvartal hentet et mindre lån på 3 mio. kr. hos TBC, der er ejet af bestyrelsesmedlem Torben Bjørn Christensen. Her skylder Brøndby nu 13 mio. kr.

Pengene er hentet ind som mellemfinansiering op til et planlagt aktiesalg senere i år.

Aktiesalget skulle oprindeligt være gennemført inden udgangen af juni, men Brøndby udskød i maj emissionen til andet halvår, blandt andet med henvisning til at klubben så kendte resultatet af transfervinduet denne sommer.

Her ser spillersalget ud til at glippe. Brøndby håbede i maj på en transfergevinst på 17 mio. kr. i år, men skruer i halvårsregnskabet forventningerne helt ned til nul.

Samtidig sænkes 2019-forventningerne til et underskud før skat på 63-73 mio. kr. fra tidligere et tab på 40-50 mio. kr.

Bestyrelsesformand Jan Bech Andersen har afgivet støtteerklæring gældende frem til september 2020 om at at sikre Brøndby tilstrækkelig likviditet.

/ritzau/FINANS