Brøndby-CFO: Vi kan få brug for penge efter transfervindue

Pengekassen svinder hos Brøndby IF, som kan være nødsaget til at hente nye penge efter vinterens transfervindue, da fodboldklubben går efter at styrke spillertruppen.

Jesper Jørgensen, finansdirektør i Brøndby IF (Foto: Erik Refner/Scanpix 2014) Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der var ved udgangen af september 9,3 mio. kr. i likvide beholdninger - penge og andre letomsættelige aktiver - i Brøndbys kasse.

Brøndby IF har en målsætning om at have mindst 20 mio. kr. i pengekassen. Hvis den målsætning skal opfyldes, kan det blive nødvendigt at rejse nye penge, hvis truppen samtidig skal styrkes i en vinterperiode, hvor der blandt andet ikke er entréindtægter i alle månederne.

»Der er mange ubekendte ting i et transfervindue, som man ikke er herre over, og der kan både komme spillere ind og ud. Der ligger en overordnet plan for transfervinduet, som vores sportsdirektør, Troels Bech, arbejder ud fra«, siger Jesper Jørgensen, finansdirektør i Brøndby IF.

»Vores overordnede målsætning er at komme styrket ud af transfervinduet, så vi hele tiden har en så god og konkurrencedygtig trup som overhovedet muligt«, siger han.

Og det vil så gå på kompromis med en målsætning om at have 20 mio. kr. i kassen?

»Det er ikke sikkert. Det vil tiden jo vise, hvad der lykkes og ikke lykkes i det transfervindue. Alle vores målsætninger er vigtige, og det er også derfor, at vi revurderer situationen efter transfervinduet og træffer nogle beslutninger ud fra det«, siger Jesper Jørgensen.

Samtidig understreger han, at der løbende kommer penge ind i vinterperioden, selvom Alka Superligaen ligger stille i et par måneder.

»Der er mange indtægter fra nu og hen over vinteren. Der kommer dels tv-penge, og så er der sponsorerer, som betaler halvårligt, så der kommer en del penge ind de kommende måneder«, siger Jesper Jørgensen.

Han fortæller, at der er flere forskellige muligheder i spil, hvis det igen skal blive aktuelt at hente penge.

Det er blot to år siden, at Brøndby IF hentede 116 mio. kr. i en aktieemission.

Om aktionærerne igen skal putte penge i hatten, vil Jesper Jørgensen ikke kommentere, ligesom han heller ikke vil ind på, om det er formand Jan Bech Andersen, der igen kan tilføre kapital.

»Der er mange værktøjer, men ikke truffet nogen beslutning endnu. Det ser vi på efter transfervinduet«, siger Jesper Jørgensen.