Brøndby-bossen er Kasi-Jespers nye hemmelige investor

Storaktionær og bestyrelsesformand i Brøndby IF, Jan Bech Andersen, indgår økonomisk samarbejde med smykkemanden Jesper »Kasi« Nielsen. Det sker samtidig med, at Brøndby-direktionen og Kasi-Jesper strides om en større millionregning.

Foto: Jonas Fogh.
Læs mere
Fold sammen

Et uventet dansk makkerpar er skabt. Smykkematadoren Jesper »Kasi« Nielsen har overtalt Brøndby IFs bestyrelsesformand og storaktionær Jan Bech Andersen til at skyde et millionbeløb ind i sit smykkefirma Endless Jewelry, mod at Brøndby-formanden til gengæld får indflydelse på smykkefirmaets udvikling og del i dets overskud.

Makkerskabet er forhandlet på plads i al hemmelighed i foråret, og de to hovedpersoner havde ingen planer om at offentliggøre samarbejdet. Men via oplysninger fra det tyske selskabsregister kan Berlingske fastslå, at Brøndby IFs storaktionær og bestyrelsesformand Jan Bech Andersen i maj blev en del af ejerkredsen i Endless Jewelry ved at indskyde et millionbeløb.

I smykkefirmaets ejerkreds gør Jan bech Andersen den fremtrædende Saxo Bank-ejer og milliardær Lars Seier Christensen selskab. Lars Seier har allerede indskudt et tocifret millionbeløb i det ambitiøse smykkefirma, der er grundlagt af Jesper Nielsen for mindre end tre år siden.

Brøndby-formandens beslutning om at blive en del af Endless’ ejerkreds er overraskende, da Jesper »Kasi« Nielsen og Brøndby IF har en lang og konfliktfyldt historie sammen, og parterne strides i dag om 44,6 mio. kroner. For få dage siden oplyste Brøndby IFs adm. direktør Jesper Jørgensen, at Jesper Nielsens danske firma Kasi ApS mangler at betale den økonomisk trængte klub de 44,6 mio. kroner som del af betalingen for et danmarkshistorisk stort fodboldsponsorat indgået i 2007, som gjorde Kasi-Jesper landskendt. Pengene har klubben forgæves forsøgt at inddrive fra Kasi Aps i flere år, og senest har den givet Kasi ApS henstand til 1. juli 2015 – men pengene er ifølge klubben endnu ikke blevet betalt.

»Vi er i dialog med Kasi ApS,« udtalte Brøndby-direktør Jesper Jørgensen 4. juli i Berlingske om, hvad klubben gør for at få pengene indkradset.

Økonomisk partnerskab

Jan Bech Andersen, der ejer 26 procent af aktierne i Brøndby, bekræfter det nye partnerskab mellem ham og Jesper Nielsen, men han ønsker ikke at give interview om det. Det gør derimod bestyrelsesmedlem i Brøndby IF, Morten Albæk. Han oplyser, at han har foretaget investeringen i Endless Jewelry sammen med Jan Bech Andersen via deres fælles nystiftede investeringsselskab Voluntas. Ifølge Morten Albæk er der intet underligt i, at to Brøndby-bestyrelsesmedlemmer indgår økonomisk partnerskab med Jesper Nielsen, samtidig med at klubbens øvrige ledelse strides med Jesper Nielsen om 44,6 mio. sponsorkroner. Morten Albæk henviser til, at Kasi Aps og Endless Jewelry er to juridisk adskilte firmaer.

»Der er ingen sammenhæng. Voluntas gør ingen forretning med Kasi ApS. Voluntas gør forretning med Endless,« siger Morten Albæk i et telefoninterview.

Ifølge Berlingskes oplysninger er Morten Albæks og Jan Bech Andersens investering i Endless på mere end ti mio. kroner. Morten Albæk ønsker dog ikke at bekræfte, hvor stort et beløb han og Jan Bech Andersen har investeret i Jesper Nielsens smykkefirma.

»Vi offentliggør af princip ikke størrelsen på vores investering. Men det er en mindre investering,« siger Morten Albæk.

Jesper Nielsen har tidligere udtalt, at han ikke skylder Brøndby IF de omtalte 44,6 mio. kroner, men at han dog er i dialog med klubben om at finde en mindelig løsning på den økonomiske strid.

Om det nye partnerskab med de to Brøndby-bestyrelsesmedlemmer udtaler Jesper Nielsen, at »det er fantastisk positivt, at de vil være med til at udvikle Endless. Morten Albæk har store kvaliteter inden for branding og marketing, og Jan Bech Andersen har allerede bevist, at han er en særdeles dygtig købmand, der forstår at tjene penge. Så jeg er ovenud tilfreds med investeringen,« siger Jesper Nielsen.

Endless Jewelry blev stiftet i november 2012. Smykkefirmaet er familien Nielsens forsøg på at gøre comeback i forretningsverdenen og genskabe den formue, som den mistede efter risikable investeringer i fodbold- og håndboldklubber. Familiens formue blev skabt af Kasi ApS, der var distributør af Pandoras smykker på det tyske marked fra 2004 til 2010. Kasi-selskabet har i dag intet samarbejde med Pandora og er i dag uden reelle aktiviteter. Men det ligger i økonomisk strid med både Brøndby IF, Pandora og det danske skattevæsen.