Brødre får fætter af onkel og far

Lars og Peter Gjørup får overdraget ledelsen i Top-Toy fra henholdsvis deres onkel Henrik Gjørup og deres far Bjarne Gjørup.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
De to startede for 46 år siden sammen med deres far, Børge Rasmussen, butikskæden BR-Legetøj i Roskilde, skriver DAGBLADET Roskilde.

I dag er virksomheden en international koncern med knap 3000 ansatte og 265 butikker. Butikkerne er placeret lige fra Hannover i Tyskland til Tromsø i Norge og fra Reykjavik på Island til Kotka i Finland.

Hertil kommer et indkøbskontor i Hongkong. Det er Top-Toy, som ejer butikskæden BR-Legetøj samt alle TOYS'R'US varehusene i Norden.

Generationsskiftet har været planlagt gennem flere år, og begge brødre er blevet godt oplært. Lars Gjørup, 42 år, har siden 1992 været bosiddende i Hongkong, hvor han som direktør har ledet koncernens indkøbskontor. Det står for hovedparten af indkøb af legetøj i Top-Toy og varetager produktudvikling såvel som kvalitets- og sikkerhedskontrol af legetøjet.

Peter Gjørup, 38 år, har arbejdet i Top-Toy i 15 år senest som ansvarlig for firmaets daglige ledelse med hovedkvarter i Tune.

- Efter en periode med høj vækst skal vi nu arbejde med at konsolidere Top-Toy. Det skal ske ved at fokusere på lagerstyring, på de interne arbejdsgange og på modernisering af ledelsesstyring og kommunikationen, siger Peter Gjørup.

Top-Toy er 100 procent familieejet af Bjarne og Henrik Gjørup sammen med deres hustruer og fire børn. Det er udover Lars og Peter Gjørup endvidere Henrik Gjørups to børn: Anneli Gjørup, der også arbejder i koncernen som kategorichef, og Thomas Gjørup, som har sit eget firma inden for jagtbranchen.