BroBizz udbreder nummerpladebetaling: Nu skal du ikke længere have kreditkortet frem

Nu lanceres nummerpladebetaling på Øresund, Molslinjen og Bornholmslinjen. Kunder med en betalingsaftale hos PayByPlate kan derfor køre tværs gennem landet uden at tage kreditkortet frem.

BroBizz er som alle andre virksomheder, der håndterer persondata forpligtet til at overholde EUs dataregler, GDPR. Hvilket de ifølge Kasper Ørtvig »naturligvis overholder til punkt og prikke«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Fra i dag kan bilister bruge nummerpladeløsningen PayByPlate til at køre ombord på både Molslinjen og Bornholmslinjen – samt passere Øresundsbroen.

Kasper Ørtvig, adm. direktør i BroBizz A/S, meldte tilbage i januar ud, »at BroBizz med en ny digital strategi skal være et bredere sammenhængende transportkoncept«.

Første spadestik mod lanceringen af »et mere sammenhængende transportkoncept« starter i dag.

Kasper Ørtvig håber, at den nye teknologi vil gøre det endnu nemmere for kunderne, der nu kan tage bilen gennem hele landet uden at tage kreditkortet op af lommen.

»BroBizz skal kunne hjælpe med at binde landet sammen – kunderne skal kunne nøjes med et aftaleforhold hos et enkelt selskab, som de skal kunne bruge til at køre gennem hele landet,« siger han.

BroBizz har over 900.000 kundeaftaler – og hele 175.000 har tilmeldt sig PayByPlate, siden betalingsløsningen blev lanceret på Storebæltsbroen i påsken 2018.

Kasper Ørtvig blev 1. september 2018 ansat som kommerciel direktør i BroBizz A/S, men allerede 1. januar 2019 skiftede han til stillingen som administrerende direktør. Fold sammen
Læs mere
Foto: Anne Bæk.

»En vigtig del af moderne transport er enkelhed. Det skal være nemt at bestille en billet, og det skal være nemt at komme til og fra borde. Det hjælper den nye service PayByPlate os på vej med,« siger Molslinjens kommercielle direktør Jesper Skovgaard i en pressemeddelelse.

På Øresundsbroen og Storebælt virker både BroBizz og PayByPlate, så hvis man har begge, kan man derfor nu køre gennem hele landet – uden at skulle stoppe ved et betalingsanlæg.

»Tidligere har nummerpladebetalingen PayByPlate kun virket over Storebælt, men nu kan du køre over Øresund og tage færgen til og fra Bornholm samt over Kattegat,« siger Kasper Ørtvig.

Flere biler på samme aftale

En almindelig BroBizz kan man bruge i flere forskellige biler, hvis man ønsker at have flere biler knyttet til samme betalingsaftale, og det kan også lade sig gøre med den nye nummerpladeløsning.

»Du sagtens tilknytte flere biler til den samme konto,« siger Kasper Ørtvig.

»Mange glemmer at lægge »bizzen« synligt fremme i bilen, så den rent faktisk bliver aflæst hver gang. PayByPlate virker af sig selv, uden at man som bilist skal gøre noget.«

PayByPlate skal derfor bidrage til at få afviklet trafikken hurtigere – især på de store rejsedage.

»Teknologien kan udvides i fremtiden«

Ud over broer og færger kan PayByPlate på nuværende tidspunkt bruges til betaling i Wash Worlds vaskehaller, men Kasper Ørtvig tror kun, det er begyndelsen.

»I fremtiden kan man forestille sig, at nummerpladebetaling kan rulles ud som betaling andre steder. Det kunne være betaling for benzin på tankstationer eller betaling for mad i en drive-in,« siger han.

»Det vigtigste for os er, at vi fremadrettet skal være relevante for kunderne. For at vi kan være det, skal vi løbende forbedre os og lave løsninger, der gør kundernes færden endnu nemmere,« siger Kasper Ørtvig, adm. direktør i BroBizz A/S.