Britiske Tesco slår analytikernes forventninger

Den britiske detailgigant Tesco har fået bedre tag i kunderne og kom ud af 2015/16 med et overskud eksklusive engangsposter på 944 mio. pund svarende til 8,8 mia. kr., hvor analytikerne ifølge Bloomberg havde forventet 936 mio. pund. eller 8,7 mia. kr.

Foto: STEFAN WERMUTH. Arkivfoto: Tesco
Læs mere
Fold sammen

»Vi har genvundet konkurrenceevnen i Storbritannien med en betydelig bedre service, let tilgængelighed samt lavere og mere stabile priser. Vores balance er stærkere, og vi gør fremskridt med at genopbygge tilliden til Tesco blandt investorerne«, siger Dave Lewis, administrerende direktør i Tesco, i regnskabet ifølge Bloomberg News.

For et år siden kunne Tesco fortælle om en nedskrivning på 73 mia. kr. i forbindelse med regnskabet for 2014. Dengang sagde Lewis, at det havde været et meget svært år for Tesco - og at man nu ville forsøge at trække en streg i sandet og bygge op igen.

De mange milliarder, der blev nedskrevet for, var blandt andet på anlægsaktiver, på Kina, på varebeholdninger og på udgifter til restruktureringer.

Men David Lewis har fået vendt skuden i den 97 år gamle koncern ved blandt andet at skære i priserne og skære forretningen til. Overskuddet før skat endte i det netop afsluttede regnskabsår på 162 mio. pund mod et tab på 6,3 mia. pund i 2014/15.