Britiske Ocado presses af Amazons vokseværk

Amazon vil udvide sin forretning og tilføje tusindvis af dagligvarer til sin britiske forretning.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: ABHISHEK CHINNAPPA

For anden dag i træk falder den britiske onlinebutik Ocado, der forhandler dagligvarer med levering direkte til kunderne, efter at den britiske chef hos giganten Amazon i et interview har fortalt, at selskabet vil udvide sin forretning og tilføje tusindvis af dagligvarer til sin britiske forretning.

Det skriver Bloomberg News.

Ifølge Richard Clarke, der er analytiker med fokus på de store dagligvarebutikker hos Sanford C. Bernstein, er Amazons udtalelser skræmmende for selskabets konkurrenter af flere årsager. Det skriver han i en e-mail til Bloomberg News.

- Amazon som en direkte konkurrent til Ocado i Storbritannien gør det mindre sandsynligt, at Amazon vil købe Ocado, skriver han til nyhedsbureauet.

Derudover fremhæver han, at en stor del af Ocados aktiekurs forklares med selskabets teknologi og evne til at håndtere online distribution til andre detailhandlere. At Amazon nu vil udvikle sin egen teknologi hjælper ikke på "argumentet om en unik teknologi for Ocado."

Ocado falder onsdag formiddag 5,8 pct. til 307 pence på børsen i London, og det gør aktien til den mest faldende i det brede europæiske Stoxx 600-indeks. Tirsdag endte Ocado-aktien med et fald på 4,4 pct.